SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Les xifres del que deuen els partits polítics

pesolbullit | 10 Octubre, 2010 22:17

 Fa unes setmanes vaig començar a rumiar com podia demanar a un col·lectiu de persones la seva col·laboració econòmica per a un projecte de gran magnitud: la independència de Catalunya. Es tractava de mirar de fer entendre la conveniència de la idea de ‘dèficit zero’ que la Junta de Reagrupament Independentista ha decidit que seguirà per finançar la campanya electoral mitjançant la venda de talonaris. Jo treballo a l’Àrea comercial d’una gran empresa i entenc que les coses s’han de ‘vendre’ d’alguna manera, l’embolcall és important. I vaig anar pensant en diferents arguments, potser obvis però vàlids: un resum de la història del projecte de Reagrupament, recordar que venim d’una manifestació com la del 10 de juliol, remarcar la urgència de la petició mostrant que no hi ha gaire temps fins a les eleccions, … Sí, està be, jo em deia, però em calia un argument potent, conclusiu.

I me’l va donar una entitat espanyola: el Tribunal de Cuentas . Cada any presenta els resultats econòmics dels partits polítics amb un petit compte d’explotació i un balanç. I a aquest balanç hi vénen detallats els deutes dels diferents partits amb el sistema d’entitats de crèdit. Les xifres que hi vaig trobar són, penso, esfereïdores:

  Deute Milions EUR
Convergència Democràtica de Catalunya 2,9
Unió Democràtica de Catalunya 9,0
Convergència i Unió 16,1
Total 28,0
   
Esquerra Republicana de Catalunya 3,7
   
Iniciativa per Catalunya Verds 9,1
   
Partido Popular 55,7
   
Partido Solialista Obrero Español 45,9
Partit dels Socialistes de Catalunya 21,5
Total 58,4
   
Altres 46,4
   
TOTAL 201,3

Cal destacar també que, tot i presentades aquest any 2010, les xifres es corresponen a l’any 2006. Sembla que el sistema de partits s’ha autodotat de la possibilitat de no haver de presentar les xifres de l’any anterior sinó que presenten les de quatre anys enrera.

Amb aquest quadre sinòptic es va fer molt fàcil passar el missatge als assistents als actes que és molt important poder assolir l’objectiu de finançar-nos sense quedar amb lligams ni hipoteques amb entitats que més tard poden demanar-nos ‘favors’ a canvi de la condonació de deutes com ha passat en altres ocasions.

Ara ja fa dies que aquestes xifres corren per diferents actes i presentacions que els membres de les llistes de Reagrupament fan diàriament per tot Catalunya i, com aquells primers als quals vaig mostrar les xifres, estic segur que tots entenen per què és tan important la independència financera per defensar la independència política. 

Escrit per Joan Llacuna
Associat de Reagrupament Independentista

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb