SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

La granereta d’en Matas

pesolbullit | 01 Abril, 2010 00:40

article escrit per Conxa Forteza al Diari de Balears.

      Llegint als diversos mitjans de comunicació l'inventari fet per les forces vives al "palauet" del Sr. Matas, el que més m'ha impressionat, molt més que les obres d'art, les bosses de mà de 1.500 euros i els 50 Vegas Sicilias del seu celler -no hem de ser mal pensats, poden provenir de qualsevol cistella de Nadal-, ha estat la granereta. Una eina molt casolana i que se sol amagar a un racó per no recordar-nos la seva funció escatològica. A ningú li agrada reconèixer que som de terra i terrejam. Només a una persona que ha perdut el nord se li pot acudir gastar-se 375 euros, més de 50.000 de les antigues pessetes, en una granereta, llevat que pensi que és una granereta màgica com la granera de les bruixes i que farà la seva funció: esborrar tot el rastre de les deposicions de tan august personatge i que tota la brutor serà arrossegada cap a les clavegueres per dolls d'aigua clara i cristal·lina. 

Per ventura la granereta del matrimoni Matas-Areal només és per fer planta i la criada té ordres de no tocar-la i a dins l'armariet de la neteja guarda la dels "xinos" de 2 euros per a la neteja quotidiana que no es fa de cara al públic. No hem d'oblidar que el Sr. Matas era un botiguer mallorquí i per ventura de tant en tant, si té un rampell d'antiga avior, dóna lliçons d'economia domèstica a la seva dona i li diu: Maite, està molt bé exhibir un rellotge de 23.000 euros, que veu tothom i fa vasa, però emprar una granereta de 375 euros per llevar la merda enganxada és una tudada de doblers. Una granereta, si ets una persona neta i polida, no té gaire temps de vida. La seva funció no és eterna, parl de les graneretes corrents; les de 375euros per ventura són eternes, tan eternes com la barra dels personatges que les empren.

Qualcú ha investigat les graneretes de la Paca? Per ventura tenen el mànec d'or. Entre la Paca i en Matas no hi ha gaire diferència. La Paca vivia de manera miserable i a un lloc miserable, però tenia poder. En Matas s'ha perdut per fer el bufa quan tenia poder. Tots els mallorquins sabem el significat de la paraula bufa i ell és el màxim exponent d'aquesta accepció. Quan jo anava a comprar bombetes a la botiga de la seva família, mai no m'haguera pensat escriure això. 

 

Comentaris

PP corr(um-pp)tion

idoi | 01/04/2010, 07:56

El renou mediàtic d'aquesta setmana del cas Matas ha deixat en un autèntic segon pla la resta de casos de corrupció pendents. Per sort, l'actualitat és rabiosa, i se'n recorda de tornar a la primera línia els escàndols que pareixien deixats de banda. Així per tant, els mallorquins podrem gaudir de veure l'ex-conseller de Comerç del gabinet de Jaume Matas, i ex-president del PP pitiús, Josep Juan Cardona, declarar el proper dia 21 com a imputat pel cas Scala, que és el nom policial del patètic afer del CDEIB, amb el pot de Cola-Cao enterrat com a emblema.

Josep Juan Cardona, com a diputat actual del grup parlamentari popular, manté la seva condició d'aforat, i per tant, declararà davant el jutge Antoni Capó del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La trama del cas Scala seria una operació organitzada pel propi Cardona, a més del director general Kurt Viaene, i Antònia ordinas, gerent del CDEIB, per desviar fons milionaris a empreses i negocis propis, a través dels programes de "promoció exterior" del comerç i la indústria balears.

La imatge pletòrica per a la posteritat, de la policia desenterrant un botí de 300.000 euros del jardí d'Antònia Ordinas són la prova més gràfica del descontrol i les maneres del govern presidit per Jaume Matas. Per molt que avui sigui un simple "ex-militant de base", fou el responsable últim d'un govern que era un colador d'estafes a cada conselleria; Bauzá diu que "n'assumeix l'herència", i en efecte: Cardona és, a dia d'avui, diputat i militant del seu partit, votant cada una de les propostes que el PP presenta a la cambra balear.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb