SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Més de tres mil manifestants reclamen 'un acte de sobirania' al Parlament de Catalunya

pesolbullit | 28 Juny, 2009 04:49

www.vilaweb.cat
 
 

VilaWeb TV n'ha fet un vídeo · Vuit diputats d'ERC signen un full comprometent-se a fer 'l'acte de sobirania necessari per a fer de Catalunya un país sobirà, lliure i solidari'

Més de tres mil manifestants van arribar ahir fins al Parlament de Catalunya, seguint la crida d'Acte de Sobirania, per exigir als representants polítics que explicitessin 'si estaven disposats o no a fer l'acte de sobirania necessari perquè Catalunya sigui un país sobirà, lliure i solidari'. Uns deu de diputats d'ERC i CiU els van rebre a l'arribada al parlament, però una part dels manifestants els van escridassar de 'botiflers' (vegeu-ne el vídeo).

 

Els vuit diputats d'ERC, entre els quals Anna Simó i Xavier Vendrell, van signar el full comprometent-se a fer l'acte de sobirania, però els assistents els van retreure que la setmana passada no votessin en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que 'Deumil.cat' va presentar demanant una convocatòria de referèndum d'autodeterminació. 

Els manifestants s'havien concentrat, a les cinc de la tarda, a l'Arc del Triomf, on van llegir un manifest i on van actuar grups musicals. La intenció d'aquesta convocatòria era de continuar 'denunciant la fi de la via estatuària'. Els organitzadors argüeixen que l'estatut 'es vergonyós' i que, per tant, cal 'tombar-lo': 'L'estatut és un marc legal que no ens permetrà d'avançar cap a la construcció nacional. Si l'acceptem, no podrem caminar cap a la independència. És per això que volem deixar enrere l'estatut', va dir a VilaWeb Enric Fontanals, portaveu de la plataforma convocant. 

També volien 'demanar responsabilitats als representants polítics' i col·locar-los en una 'disjuntiva': que fessin explícit si estan disposats o no a treballar per construir la independència. 

Així, doncs, després d'haver enviat més d'un miler de cartes adreçades al president Montilla i d'haver aconseguit omplir de gom a gom la plaça de Sant Jaume de Barcelona, Acte de Sobirania va tornar a cridar ahir la gent del país, i va assegurar que les accions continuaran 'fins que no s'assoleixi l'objectiu final'. 

Acte de Sobirania 

Acte de Sobirania és integrada per un grup de gent vinculat al món associatiu, impulsors d'entitats com Plataforma pel dret de decidir,Sobirania i ProgrésSobirania i Justícia (vídeo), encapçalada pels ex-consellers Agustí Bassols i Max Cahner, Comissió de la Dignitat. Tots treballen sota el lema 'Només un poble que hi va, hi arriba. Un país lliure, un país millor'.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb