SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Profund malestar a les Terres de l'Ebre pel transvasament de l'Ebre a Barcelona

pesolbullit | 18 Abril, 2008 00:21

Després de l'anunci compartit d'ahir entre els governs català i espanyol on es va confirmar l'acord per transvasar aigua de l'Ebre a Barcelona per pal·liar la sequera d'alguns territoris del Principat, avui el degoteig de reaccions contràries a aquesta mesura han estat constants. Especialment incòmodes es troben els representants d'ERC d'aquest territori, que en un comunicat oficial -força ambigu- s'han reafirmat "contraris" a qualsevol tipus de transvasament, i afirmen que els representants republicans han de continuar fent pressió "des de dins" del govern per a modificar-ho.

http://www.racocatala.cat

De fet l'alcalde de Roquetes, el republicà Paco Gas, ha dit que no és cert que l'Ebre disposi de cabal sobrant per "enviar-lo" a Barcelona, i que la possible obra de soterrament de les canonades per a dur-lo a terme podrien malmetre l'ecosistema. En el mateix sentit s'han expressat la federació de regants de l'Ebre i l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, que han afirmat que "no hi ha excedent" d'aigua a l'Ebre. S'afegeixen així a les entitats que fa alguns dies van signar la Declaració de Lleida contra el transvasament.

Ahir el president de la Generalitat valenciana denunciava la incoherència de transvasar aigua de l'Ebre a Barcelona i no a altres zones del territori, com al País Valencià. En termes similars s'han expressat representants de l'administració Aragonesa, que és contrària al transvasament.

Cal recordar així mateix que el conjunt del pressupost de l'obra, en cas que s'acabi realitzant el transvasament, serà finançat amb la disposició adicional tercera del nou text estatutari del Principat, que és aquella "famosa" clàusula pensada per pal·liar el dèficit fiscal de Catalunya en forma d'inversions estatals en els 7 primers anys d'aprovació del text. Per tant els 160-180 milions d'euros previstos en la despesa aniran en detriment d'altres obres que hauria d'haver fet -i finançat- l'Estat al Principat i que ara es quedaran sense pressupost.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb