SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Francesc Baltasar, biografia no autoritzada

pesolbullit | 17 Abril, 2008 23:02

http://guillemsalascamprecios.blogspot.com/

reproduït del bloc de Guillem Salas Campreciós; 

L’any 1974 Francesc Baltasar i Albesa arriba a Sant Feliu en qualitat de polític professional enviat pel Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), on exerceix de secretari general del Baix Llobregat fins l’any 1979. Segons companys de militància de l'època, com a conseqüència de la clandestinitat del PSUC, era habitual que els alliberats revessin un sou mitjançant feines a empreses privades. En el cas d'en Baltasar, tot i no ser periodista comença a treballar per “Mundo diario”, d'aquesta manera podia dedicar-se plenament a la política. Aquest fet, però, va propiciar l’impuls mediàtic de Baltasar amb la seva participació a la tertúlia esportiva La Barberia, com a tertulià del programa Bon dia Catalunya de Televisió de Catalunya o del programa Catalunya Nit de Catalunya Ràdio.

A les primeres eleccions democràtiques de l’any 1979 és escollit alcalde, càrrec que sostindrà fins l’any 2000. Durant aquests 21 anys les polítiques ambientals a Sant Feliu passen pràcticament per col·locar algunes plaques solars en edificis públics i peatonalitzar algun carrer cèntric. Com a contra punt, es va allargar en repetides ocasions la concessió d’explotació de la muntanya per part de la cimentera Sanson, tant la cantera com la continuació de la indústria dins el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. També cal destacar que el municipi pràcticament va duplicar el terreny construït, requalificant nombroses hectàrees de sòl i avançant progressivament cap a la zona forestal del Parc de Collserola. Al cap davant de moltes d'aquestes operacions urbanístiques, trobem a l'exregidora d'Urbanisme Maria Comellas, que en aquella època era la dona d'en Francesc Baltasar.


El desembre de 2003 Baltasar va ser nomenat secretari general del departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, fins al 21 d'abril de 2006 que va ser nomenat Conseller del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH). Un temps abans, la seva ex-dona, Maria Comellas havia sigut nomenada Directora General de Qualitat Ambiental del DMAH

En les primeres declaracions com a Conseller de Medi Ambient va afirmar que posava com a garantia, les actuacions de protecció mediambiental i ecològiques que va fer durant el seu mandat a St. Feliu. L’actual alcalde, Juan Antonio Vazquez s’encarregava de rebatre aquestes paraules en una pregunta efectuada a l’entrevista amb l’alcalde, on responia amb un clar: “no crec que aquestes (les polítiques ambientals) fossin el principal aspecte a destacar de la gestió del Sr. Baltasar i d'Iniciativa per Catalunya-Verds durant els 21 anys del seu mandat”.

Actualment el conseller Baltasar té sobre la taula una llarga llista d'entitats i plataformes ecologistes opositores a unes polèmiques polítiques ambientals, sovint supeditades als interessos empresarials, com en el cas de Sant Feliu de Llobregat on la plataforma Aire Net ha hagut de mostrar una gran oposició ciutadana per aconseguir un gest del DMAH. Segons publicava El País, el 4 de novembre de 2007, Joan Saura ha elaborat una guia per ensenyar a negociar amb el gran nombre d'entitat que practiquen el que anomenen cultura del no. Segons dades de la Generalitat ja són més d'un centenar d'entitats i plataformes, i el nombre continuen creixent. Miquel Noguer, periodista de El País, assenyala que la guia cerca evitar la formació d'aquestes entitats, ja que un cop formades es fa més difícil realitzar les polítiques previstes pel poder català.

Nepotisme a la Generalitat

El 28 de desembre de 2006 al Diari Oficial de la Generalitat es va publicar el nomenament de Lluna Baltasar Comellas, filla del conseller Francesc Baltasar i de la directora de Qualitat Ambiental Maria Comelles. El càrrec que s'assignava al DOGC és el d'adjunta a l’Oficina de Comunicació de la Presidència. Actualment, mare, pare i filla poden gaudir de sous de l'administració pública, a més de dietes i xofers.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb