SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Rut Carandell: la inutilitat del govern Montilla

pesolbullit | 17 Novembre, 2007 02:57

A continuació reproduïm l'article escrit per la Rut Carandell , de Reagrupament.cat, a elsingulardigital.cat denunciant la passivitat del senyor Montilla amb tot el caos de RENFE.-

L’única dimissió que es va veure ahir al Parlament és la del president de la Generalitat, a qui tant li fa que el seu govern pugui decidir sobre si funcionen els trens de rodalies o sobre si cal un model d’aeroports adequat a les nostres necessitats. Tampoc no sembla que li importi i no fa res, o no vol fer-ho, si mig Barcelona es queda a les fosques. No pot i no vol assumir tampoc cap responsabilitat sobre per on ha de passar el tren d’alta velocitat o les línies elèctriques de molt alta tensió, i no diem sobre la llengua en què han d’estudiar els nostres infants i joves. I amb la submissió mostrada fins ara al seu partit, segur que tampoc el model de finançament que cal negociar no li importarà gaire. El que sí que li preocupa és el nostre grau d’afecció a la metròpoli.

Del nostre Govern no depèn, pel que sembla, que puguem anar a Castelldefels en tren, encendre un llum, que puguem agafar un avió, que puguem decidir com organitzar l’educació dels nostres fills o l’atenció a les nostres persones dependents, que puguem decidir per on han de passar els trens o les línies elèctriques, que puguem ajudar a tenir fills, etc. I tot això a Montilla, en el ple del Parlament d’abans d’ahir, es veia que l’alleujava perquè formalment la seva responsabilitat es difumina.

Però, i els ciutadans? Per a què volem un Govern que no decideix res de tot això? Molts d’ells, més que en cap altra etapa de la nostra història recent, han decidit no anar a votar a les eleccions o bé anar a votar en blanc; molts d’altres s’organitzen en plataformes que contínuament apareixen en defensa de qüestions concretes, etc... Però el dia 1 de desembre tenim ocasió de fer sentir la nostra veu per a protestar contra el caos ferroviari i contra la manca de respecte de l’Estat espanyol cap als catalans. Llàstima que el nostre president no hi serà present. L’1 de desembre –com ja vam començar a fer el 18 de febrer de l’any passat– hem d’aconseguir deixar sense sentit els versos de Salvador Espriu:

Arnat, menjat
de plagues,
sense parar llepava
l'aspra mà
que l'ha fermat
des de tant temps
al fang.

Li hauria estat
senzill de fer
del seu silenci mur
impenetrable, altíssim:
va triar
la gran vergonya mansa
dels lladrucs.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb