SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Iniciativa s'equivoca en un estudi i s'enfronta al RACC i al Col·legi d'Enginyers

pesolbullit | 21 Octubre, 2007 01:30

reproduït de tribuna.cat

 

Iniciativa ha fet un pas més enllà en l'intent de marcar perfil propi dins el govern d'esquerres, que l'ha acabat enfrontant amb el RACC i el Col·legi d'Enginyers Industrials. El motiu, una equivocació del departament de Medi Ambient en un estudi i la manca de voluntat dels ecosocialistes per rectificar els seus errors han acabat amb unes declaracions del conseller Francesc Baltasar intentant desprestigiar al club automobilístic.

El RACC ha denunciat aquesta setmana -i els enginyers industrials han avalat aquesta tesi- que hi havia un error flagrant en el càlcul de disminució de la contaminació, lligada a les emissions dels cotxes, que justificava la instauració de la velocitat fixa a 80 km/h en les autopistes de la primera corona metropolitana. L'error, comès expressament o no, afavoria descaradament la tesi de Medi Ambient, que afirma que "la velocitat" a què circulen els cotxes és la "principal causa de la contaminació". En canvi, sense errors en els càlculs el RACC, fent servir les mateixes dades de l'estudi de Medi Ambient -basades en criteris de la Unió Europea-, sosté que el que contamina no són els increments de velocitat dels vehicles sinó les retencions que es produeixen a l'àrea metropolitana.

La demostració de l'error no va agradar gaire al departament de Medi Ambient i al seu màxim responsable, Francesc Baltasar, ja que destruïa tota l'argumentació utilitzada per justificar una reducció indiscriminada de la velocitat. I tant Baltasar com ICV han reaccionat de la pitjor manera possible. Enlloc de fer autocrítica i revisar el pla, el conseller i els seus companys de partit han tret a relluir la cara més autoritària d'Iniciativa insinuant poc menys que el RACC era còmplice de les morts i les malalties relacionades amb la contaminació.

Francesc Baltasar hauria de saber que cap partit o entitat es pot atribuir la patent de l'ecologisme. La discrepància no és dissidència. Si un estudi d'una entitat seriosa de la societat civil catalana, i amb una història de rigor al seu darrere, afirma que un pla del govern conté errors, com a mínim, el responsable d'aquests errors hauria de donar la cara i no sortir amb declaracions que ratllen l'insult i no contribueixen a esclarir qui té la raó.

L'enfrontament amb la societat civil, ni que sigui per quedar bé amb lobby ecologista, no és justificable. El govern, i en això, per exemple, Esquerra ha fet un pas molt gran en els últims anys, ha d'entendre que hi ha problemes de país que s'han d'atacar des del consens.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb