SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Cop de falç a l'himne

pesolbullit | 26 Agost, 2007 21:40

Era el moment més esperat per a molts dels aficionats que van decidir seguir el partit per televisió. L'aposta de Televisió de Catalunya (TVC) per a la final de la Carnegie Challenge Cup de rugbi a XIII tenia una prèvia emotiva amb la interpretació d'Els Segadors (que és també l'himne dels Catalans Dragons) pels cors i l'orquestra de la reina Elisabet II, però els televidents catalans es van perdre aquest històric moment.

La connexió del 33 amb l'estadi de Wembley va començar quan estava sonant l'himne britànic i ja havien sonat Els segadors, fet que va molestar molt els espectadors de l'emissora. En acabar el God Save the Queen, el segon canal català va emetre en diferit unes imatges de la interpretació de l'himne nacional de Catalunya. Van ser concretament quinze segons. En els minuts previs a la connexió, el 33 va emetre un documental sobre animals.

I la polèmica no va tardar a esclatar. El departament d'atenció a l'espectador de TVC va rebre nombroses trucades de protesta dels oients, el mateix que va passar a la redacció de l'AVUI: la centraleta del diari va quedar col·lapsada.

Josep Maria Farràs, del departament d'esports de l'emissora, va exculpar TVC de la no transmissió de l'himne nacional. "Oferir-lo era la nostra prioritat i ho hem intentat", va assegurar Farràs, que va raonar que el senyal internacional que TVC podia utilitzar va arrencar només uns minuts abans de l'inici del partit, quan Els segadors ja havien sonat. Com que, segons Farràs, TVC no podia emetre abans aquest senyal, l'equip de l'emissora desplaçat a Wembley va enregistrar la interpretació dels himnes i va emetre un breu muntatge del moment mentre els jugadors de tots dos equips saltaven a la gespa. Al públic català això no el va compensar.

Veus crítiques

Altres fonts consultades per aquest diari van precisar les declaracions de Farràs. Segons aquestes fonts, TVC va tenir l'oportunitat d'oferir la cerimònia dels himnes, ja que disposava del senyal des de dotze minuts abans, i si no ho va fer, diuen, va ser per la deixadesa i la falta de sensibilitat de l'emissora.

La indignació dels espectadors va anar creixent a mesura que passaven les hores. No és cap secret que la major part de l'audiència catalana que va decidir seguir la final de la Carnegie Cup ho va fer pel component emotiu de la final.

Bona prova d'això és la web de l'AVUI, que es va omplir de missatges, majoritàriament de to crític. Aspectes tècnics a banda, els internautes criticaven que l'emissió en diferit de l'actuació dels cors de la reina d'Anglaterra ni tan sols es donés íntegrament. Majoritàriament es va criticar el "to espanyolista" de l'emissora. El govern tripartit, el president Montilla i els dirigents d'ERC també van ser atacats.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb