SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Bertran qüestiona la política "gradualista" de Carod

pesolbullit | 05 Juliol, 2007 01:22

www.e-noticies.com

 

Bertran parlant amb carretero, durant l'acte de Reagrupament
Bertran parlant amb carretero, durant l'acte de Reagrupament
El diputat d'ERC al Parlament, Uriel Bertran, fa referència a l'afirmació de Josep-Lluís Carod-Rovira i els diferents portaveus d'ERC que consideraven que Esquerra és un partit "amb una estratègia gradualista" i que ha d'avançar "d'etapa en etapa" fins a la sobirania". Sobre aquesta qüestió manifesta que "tenen raó", tot i que "el problema és que no la practiquen". En un article a El Periódico, assenyala que "la crisi de credibilitat que avui pateix Esquerra ve derivada d'un abús de la retòrica que desapareix de seguida en la pràctica real del partit. Per aquesta raó, cada dia hi ha més persones que creuen que som un partit igual que els altres, i igual que als altres, deixen de votar-nos".

Per això, "cal ser intel.lectualment honestos", insisteix el diputat. "En aquests moments, Esquerra no té cap estratègia consistent, ni practica cap gradualisme" perquè "l'última estratègia, la del Congrés de Lleida de 2004, que ens animava a federalitzar Espanya, ha passat a millor vida després dels set recursos d'inconstitucionalitat sobre l'Estatut retallat".

D'altra banda, Bertran denuncia que "el gradualisme rampant del qual presumim, deu ser el dels crancs, perquè l'actual pacte de govern d'Entesa, de novembre de 2006, és manifestament pitjor que el del Tinell de 2003, que reclamava el concert econòmic i exigia les competències en matèria d'immigració".

L'impulsor del moviment Esquerra Independentista està a favor de "concretar i aplicar" les etapes cap a la sobirania perquè "l'aposta sobiranista sigui creïble --i que no sembli només una excusa per a seguir acomodats al poder-- i aglutini una majoria de catalans que es declaren a favor de ser Estat, cal que es vinculi a la política de pactes del futur. ¿Quin és, doncs, aquest procés gradualista i per etapes que volem?"

Per últim, creu que a les eleccions del 2010, "Esquerra ha de condicionar la formació del govern de Catalunya a l'inici d'un procés a mig termini cap a l'exercici del dret de decidir. En la legislatura 2010-2014 s'hauria de redactar i aprovar al Parlament de Catalunya una llei de referèndums, que explicités la forma per a realitzar consultes populars".
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb