SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Na Janereta plega però continua intentant prendre'ns el pél

pesolbullit | 01 Juliol, 2007 02:18

www.tribuna.cat

janer28/06/2007 · Barcelona
Que a l’hora d’escriure els seus articles a l’Avui la Maria de la Pau Janer pensi que convenç els lectors és acceptable. Sempre hi ha gent per a tot i l’escriptora mallorquina segur que deu tenir seguidors a qui endossar uns relats que tal vegada constitueixen les línies més supèrflues i amb menys consistència de tota la secció de Diàleg. Ara bé, el que és inadmissible, per manca de tot sentit, és que traslladi aquest estil al terreny polític, com fa a l’article d’aquest dimecres al seu espai de sempre.

Sota el títol, força pretensiós, d’“El comunicat” –quantes vegades s’han vist comunicats emesos per persones individuals i, a més, singularitzant-lo com si tothom l’esperés?-, l’escriptora mallorquina hi justifica la seva decisió de no prendre possessió de l’acta de diputada que li correspon per la llista del PP al Parlament Balear.

D’entrada, explica què la va moure a formar part del projecte dels populars a les Illes. Ni més ni menys que la “il.lusió” envers un projecte polític, el de Jaume Matas, que qualifica alegrement com de “moderat, centrat i –per si fos poca la conya- que em permetia treballar per la meva llengua, la meva cultura i la meva terra”. Una afirmació que només admet tres lectures possibles: o la llengua, la cultura i la terra a què es refereix Janer és una altra que la catalana, o la mateixa Janer és fins i tot molt més ingènua del que sembla o, senzillament, ens vol prendre el pèl, com si en política fos possible també escriure coses a la babalà.

L’escriptora afegeix que “no vaig enganyar Jaume Matas, que sabia perfectament amb qui comptava i a quins ideals i conviccions responia Maria de la Pau Janer”, com si el catalanisme pel que es veu que tant es defineix pogués fer trontollar el projecte popular. Es deu referir a la gran acció d’afirmació nacional que al seu dia va fer apareixent en un míting d’Artur Mas...

Diu Janer que la decisió d’incoporar-se a les llistes del PP “va motivar rebuig en alguns sectors” i que ha hagut d’aguantar “pressions, sovint descarnades” per això. Ara bé, s’agrairia també que la Premi Planeta parlés clar i es deixés de justificacions inverosímils. Diu que és l’adscripció a un projecte personal el que l’ha fet plegar junt amb Matas, però de debò estaríem llegint un comunicat com aquest si el PP fos qui governés ara a les Illes, encara que fos sense l’home del Rasputin?
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb