SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Rut Carandell: ERC, la direcció equivocada

pesolbullit | 01 Juny, 2007 13:46

www.elsingulardigital.cat

L’any 2003 ERC va prendre una decisió estratègica que s’ha demostrat totalment equivocada: estendre la mà al socialisme espanyol per anar amb ell fins a l’estació federal per a, després, en imatges d’en Carod, continuar el viatge fins a l’estació final de la independència. Aquest va ser el motiu pel qual les bases d’Esquerra Republicana de Catalunya van donar suport al primer pacte tripartit.

Dos anys més tard era evident que aquesta estació federal no existia i que els socialistes no eren uns bons companys de viatge.

Les bases ho van entendre ràpidament i van forçar el no al mini-estatut pactat per Mas i Zapatero en contra de l’opinió de la direcció, que apostava per buscar una solució de compromís per no fer enfadar als socialistes i continuar al govern.

El resultat: un divorci entre les bases i la direcció en l’estratègia a seguir que no es va voler afrontar a temps, malgrat que uns quants ho vam demanar després de l’expulsió del govern d’ERC. Se’ns va dir l’“ara no toca” i es va tancar els ulls al fet que sense estratègia clara compartida entre les bases i la direcció no tindríem un full de ruta establert per als pactes que es poguessin fer amb altres forces polítiques.

La resta ja se sap: davallada a les eleccions al Parlament i pacte amb els socialistes, aquest cop sense cap aposta estratègica en clau nacional, sinó una aposta estratègica únicament en clau social per ocupar l’espai socialista. I per si de cas, aquest cop sense cap consulta a les bases, a diferència de com s’havia fet abans de la constitució del primer tripartit.

Pel “patriotisme social” el tàndem Carod i Puigcercós han rebaixat el que ha estat l’ideari d’ERC des de la seva fundació: la lluita per les llibertats nacionals de Catalunya, concretada ja fa prop de vint anys en un projecte decididament independentista; i en la seva acció de govern ha actuat de forma no prou contundent en la seva defensa, com ha denunciat Reagrupament.cat .

I ara l’estratègia del “patriotisme social” ha estat també qüestionada per les urnes. Recomano l’anàlisi dels resultats electorals de l’article d’Albert Pereira a Reagrupament.cat “De l’avís de l’1-N a la trompada del 27-M”, on es veu clarament mitjançant l’estudi de les dades que on ERC ha perdut més vots és allà on la “pluja fina” hauria d’haver penetrat amb més força segons el tàndem Carod-Puigcercós: el cinturó metropolità i les ciutats mitjanes-grans de Catalunya i en els llocs de vot independentista més fidel on el vot és més ideològic, sense que s’hagi produït cap traspàs de vot socialista.

El que dol és que els resultats d’aquestes eleccions eren previsibles i la direcció d’ERC no només no ha reaccionat a temps, sinó que ha parlat de “victòria moderada”.

La solució és fàcil: només cal canviar la direcció actual d’Esquerra i recuperar l’ideari de l’Esquerra Republicana de Catalunya per tal de tornar a guanyar la confiança dels ciutadans i anar en la bona direcció.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb