SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

"Hi ha interessos ocults i inconfessables en el traçat del TGV per Barcelona"

pesolbullit | 26 Maig, 2007 00:17

http://www.elsingulardigital.cat

Pere Vallejo va néixer a Vilafranca del Penedès i amb set anys es va traslladar a Barcelona, on viu actualment. “Em considero barceloní, malgrat haver nascut a Vilafranca”, apunta Vallejo, qui és el vicepresident i portaveu de la Plataforma L’AVE pel Litoral. Aquesta entitat va ser constituida el febrer del 2005, encara que porten treballant des de mitjans del 2004. A la vegada, Vallejo reconeix que el desastre del Carmel “ha ajudat a despertar la inquietud veïnal amb els problemes que poden generar el túnel del TGV pel centre de Barcelona”. Ara per ara, la plataforma té comptabilitzats que són 53.000 els veïns afectats, 893 edificis i més de 17.000 pisos. Ells sempre han apostat per fer passar el TGV pel litoral, “ja que el tren no passaria per sota de cap casa i el túnel estaria a més de vint metres dels edificis”.

P. El TGV està sent un tema tractat durant aquesta campanya electoral. Hi haurà alguna sorpresa sobre el seu traçat definitiu?

R. Sí, segur. Per la nostra part, considerem que si els partits que defensen altres traçats arriben a l’Ajuntament es pot produir algun canvi. Trias ha dit que si guanya anirà al Ministeri de Foment a rescatar el traçat pel Vallès i com es pot fer l’enllaç Sants-la Sagrera pel carre d’Aragó. A banda de tot això, ha de quedar clar que nosaltres no demanem un canvi de govern, sinó de traçat i si el govern que no hi ha ara no vol canviar el traçat, doncs lluitarem per a què canviï el govern.

P. Trias ha afirmat que no permetrà que es “perfori” la ciutat. Creu que si és el proper alcalde complirà amb la seva paraula?

P. En principi, sembla que hi ha ganes de CiU per complir la seva paraula. Amb els anys, pensem que el carrer d’Aragó pot quedar saturat i l’alternativa que proposem és passar el TGV pel litoral, que està dins de la ciutat, però en un extrem. Pel que fa al Trias, si hi ha incompliment de la seva paraula i el túnel passa pel centre, iniciarem una intensa campanya per demostrar que se’ns ha enganyat. Això ho diem per què no som partidistas, no defensem a cap partit, sinó que defensem un canvi de traçat.

P. La ministra de Foment va plantejar passar el TGV pel Vallès. Per què es va tirar enrera?

R. El passat mes de febrer, el president Montilla, juntament amb l’alcalde Hereu i el conseller Nadal, va viatjar a Madrid a veure la ministra de Foment i tractar dos temes claus: la inversió a Rodalies i l’aprovació del traçat del TGV pel centre de la ciutat. Segons sembla ser, li van demanar a la ministra que anés en compte amb el traçat i ella va respondre per què no es passava pel Vallès. La resposta dels tres va ser que era un retràs. A banda de tot això, creiem que aquests senyors van estar a Madrid per què volien passar-li la responsabilitat a la ministra, però al veure que no era responsabilitat seva va manifestar la possibilitat de passar pel Vallès.

P. Quins interessos té el consistori i la Generalitat per què passi pel centre de la ciutat?

R. Aquí hi ha interessos ocults i inconfessables, ja que l’administració té una obsessió malaltissa per què passi el traçat pel centre, havent-hi un gran risc. Crec que la compensació ha de ser increïble.

P. De cara a la recta final de la campanya electoral, la seva plataforma té previst algun acte per reivindicar que el TGV no passi pel centre?

R. L’any passat vam anar a un acte del PSC al Palau Blaugrana i vam desplegar unes pancartes de la plataforma a favor del TGV pel litoral, però sense fer cap soroll ni cap crit. De sobte, van venir uns membres de seguretat i ens van treure per la força, en el que seria un acte contra la llibertat d’expressió i d’opinió. Ens van tractar molt malament i de manera violenta i davant d’això no ens plantegem cap acte durant aquesta campanya. Malgrat tot, volem dirigents d’or i, en algunes ocasions, els ciutadans enganyats ens convertim en ciutadans de plom.

P. La proposta de passar el TGV pel litoral podria tornar a posar-se sobre la taula si hi hagués problemes amb els edificis o amb la Sagrada Família?

R. Nosaltres ho voldríem, però l’administració no és conscient de què si passa pel centre suposa endarreriments donats per esquerdes i que el veïnat baixi de nou al carrer per aturar la feina de la tuneladora. Si hi ha esquerdes, la Sagrada Família obligarà a aturar les obres. Per tot això, ens sorprèn que es tiri endavant el traçat i creiem que és un caprici de l’administració. Capricis, els mínims, i necessitats, totes.

P. Què opina d’actes com el que es va celebrar, ara fa uns mesos, amb la formació d’una gran sardana al voltant de la Sagrada Família?

R. Aquest acte va servir per mostrar la unió d’esforços que hi ha entre els veïns i la Sagrada Família. Va ser un acte molt ciutadà, molt bo, que va ser una reacció contra el traçat del TGV.

P. Es tornaran a repetir o han estat puntuals?

R. Sí, estem preparant actes similars, com una bicicletada, per tal d’engrescar a la ciutadania.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb