SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

La plataforma antiautopistes d'Eivissa denunciarà el grup d'Abel Matutes

pesolbullit | 25 Maig, 2007 07:27

La plataforma antiautopistes d'Eivissa denunciarà el grup d'Abel Matutes
L'acusen d'enriquir-se amb l'expropiació d'una part de la finca Can Bonafè, per la qual asseguren que ha cobrat dos milions d'euros

La plataforma No Volem Antopistes d'Eivissa presentarà una denúncia a la fiscalia anticorrupció contra Grupo Empresas Matutes per presumptes delictes d'enriquiment il·lícit, de malversació de fons públic, de prevaricació i d'ús d'informació privilegiada. Segons la plataforma, l'empresa de l'ex-ministre del PP, Abel Matutes, ha cobrat prop de dos milions d'euros del govern balear per l'expropiació d'una finca, una xifra quinze vegades superior al valor de compra.

Segons la informació de què disposa la plataforma, l'abril del 2004 l'empresa Matutes va comprar la finca Can Bonafè, de 98.406 metres quadrats, per 970.000 euros, és a dir, a uns 10 euros el metre quadrat (preu estàndard del sòl rústic). En aquell moment feia un mes aproximadament que el govern balear havia redactat el projecte de la carretera de l'aeroport, el qual preveia algunes expropiacions, com la de Can Bonafè. Aquest projecte es va fer públic el maig del 2004.

Els terrenys expropiats fan 11.500 metres quadrats, és a dir, poc més d'un 10% de tota la finca, qualificada inicialment de sòl rústic. Ara, a l'hora d'indemnitzar l'empresari, la finca ja era qualificada d'urbana i, en aquest cas, el preu per metre quadrat pujava a 150 euros.

Informació privilegiada

La plataforma antiautopistes també acusa l'empresa de fer ús d'informació privilegiada, atès quela filla del president del grup, Stella Matutes, és l'actual consellera d'Obres d'Eivissa i consellera delegada de la societat Marina SL, filial de l'empresa que va comprar els terrenys. Però Stella Matutes nega que pertanyi a cap societat del seu pare, i Abel Matutes considera les acusacions falses i absurdes.

L'entitat denunciant demana la dimissió de la consellera, del president del consell insular, Pere Palau, de la consellera d'Obres Públiques del govern balear, Mabel Cabrer, i del president de l'executiu, Jaume Matas

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb