SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

David Bajona: la policia adulta al país preadolescent

pesolbullit | 24 Maig, 2007 12:40

www.tribuna.cat

 

mossos823/05/2007 · David Bajona - secretari del CEEC
Quan algunes persones, per tossuderia, sentit d’estat o visió estratègica, s’han entestat a fer passos endavant per a que el nostre país disposés d’un cos de policia propi, modern i democràtic alguns, com el que subscriu aquestes línies, ens felicitàvem que al país hi hagués gent que aguantés determinats costos personals per fer-lo avançar en la que és la primera de les potes d’un país, la seguretat. Els Sellarès, Bosch, Gordo, Delort i tants altres que han posat la construcció de la institució per davant de les seves legítimes aspiracions personals o professionals. Independentment del seu color polític, pensàvem alguns que feien un alt servei al seu país.

Però potser ens equivocàvem, perquè, de què serveix una policia adulta, que ja s’ha fet gran, amb més de dotze mil homes i dones a les seves files, amb un organigrama complex i amb diferents funcions, si el país segueix segrestat en la preadolescència? No és psicològicament assumible per la nostra política, els nostres mitjans de comunicació, la nostra opinió publicada, una policia que fa de policia i no de mainadera progre? Però no és estrany que això succeeixi en un context en què gairebé tothom es pregunta què fa el seu país per ell, i només una exigua minoria intenta fer alguna cosa per al seu país.

Dia a dia les notícies negatives sobre el cos de mossos d’Esquadra han omplert pàgines de diaris, temps de tertúlies i minutatges televisius fins que els titulars han esdevingut estat d’ànim. Avui alguns diaris, fins i tot diaris gratuïts, ja fan titulars com “Mossos sota sospita”. És inacceptable. Ja n’hi ha prou. Diguem la veritat: abans dels Mossos els hagués tremolat el pols i alguna cosa més.

Si el país no vol tenir una policia de veritat que ho digui. Però si no és així potser que els pressupostos públics deixin d’amamantar aquells que posen en qüestió un dels pilars fonamentals, no només de la reconstrucció nacional, sinó de la normalitat democràtica de Catalunya. La normalitat democràtica a Catalunya depèn en aquests moments més dels professionals dels Mossos d’Esquadra que d’aquells que s’havien acostumat a fer crítiques del Dragon Khan i ara busquen tema. Els Mossos no són del Govern, ni són el Govern, si algú vol criticar els seus responsables polítics que ho faci alt i fort, però que no utilitzi per a fer-ho els policies de la brigada mòbil, ni els de seguretat ciutadana, ni els d’informació ni els de trànsit perquè d’ells depenen coses força serioses i per això disposen d’una divisió d’afers interns efectiva i rigorosa, més del que alguns els agradaria, que duu al jutge aquells que s’han extralimitat.

Més confiança per tant en la nostra policia i els seus professionals, i menys desprestigi gratuït, al que col·laboren fets innecessaris com que la Guàrdia Civil hagi d’investigar els mossos per decisió d’un jutge. Feu-vos grans o ens plegaran, ells, i els que no esperem cobrar de l’administració per defensar el país.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb