SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Marçal Sintes: El govern i les arques d’ERC

pesolbullit | 24 Maig, 2007 12:32

http://www.elsingulardigital.cat

Com Maragall, Montilla prefereix tenir pocs consellers, és a dir, haver de despatxar amb poca gent i, per tant, en arribar al Palau de la Generalitat va canviar l’estructura de l’executiu tot agrupant departaments i, per cert, no creant-ne alguns que hauria d’haver creat. D’aquesta teoria de la compactació n’és filla exemplar la conselleria que dirigeix Josep Huguet, on conviuen des d’hotels i cases rurals fins a empresaris del tèxtil passant per científics i catedràtics. És justament en l’àrea d’Universitats i Recerca on, com se sap, més protestes s’han aixecat de la citada agrupació de departaments, atès que això ha suposat, entre d’altres conseqüències, la desaparició del DURSI.

Per empitjorar les coses, en aquest departament s’han produït un allau de dimissions, el que ha generat més problemes. Igual que també els ha generat el fet que siguin una bona colla les persones les que han rebutjat les ofertes d’Huguet per incorporar-se en aquesta part de la conselleria.

Un dels inconvenients d’incorporar-se a l’àrea d’Universitats i Recerca és que l’alt càrrec en qüestió té molt limitades les possibilitats de formar un equip amb garanties i de la seva confiança. No pot portar-hi la seva gent. ERC vol col•locar persones del partit. Quan se li diu al candidat a alt càrrec que no podrà formar el seu propi equip –no sé si això també li han dit al recentment fitxat Joan Majó, de la UPC, nou director general d’Universitats, ni si aquest si ha conformat- doncs normalment declina l’oferta. Normalment són professors ben situats, amb un lloc garantit, i a qui aquesta és una pega afegida que en molts casos els fa desistir.

Ara, per què ERC té tant d’interès en col•locar gent seva? Primera explicació: Perquè és una manera de pagar favors i soldar fidelitats. No m’agrada, però ho fan tots els partits. Segona: perquè funciona a ERC una estranya creença segons la qual l’independentisme és que els independentistes tinguin poder. Diuen: “Mireu, tal a tal conselleria, i és independentista, és d’ERC”. Se senten totalment satisfets, exultants. El que faci o deixi de fer aquell personatge, aquell independentista, passa a un pla secundari, a ser pràcticament irrellevant.

En tercer lloc i molt important, perquè ERC es finança gràcies a la gent que col•loca a l’administració, sistema que la cúpula republicana no sols defensa sinó del qual se’n vanta públicament. No cal ser Einstein per adonar-se que quanta més gent fiqui ERC a la Generalitat, més gent ingressarà part de la nòmina al partit. A mi em sembla, com li ha de semblar a qualsevol persona assenyada, que aquest sistema és absolutament pervers.

Més encara si tenim en compte que no tothom paga. Només ho fan aquells que en entrar a l’administració veuen augmentar la seva renda. Els que hi perden econòmicament, queden dispensats de pagar al partit. Què vol dir això? Si vol col•laborar a nodrir les arques del partit Huguet o qualsevol altre correligionari seu ha d’anar a buscar persones que en les seves empreses o organitzacions cobrin un sou inferior al que tindran a la Generalitat. El problema és que si es fa això, s’agafa gent menys qualificada del que correspondria. O, dit d’una altra manera: els sistema muntat pressiona perquè se sobrevalori els candidats. Per a la formació republicana, fitxar per a la Generalitat gent preparada que es conformi a rebre un sou inferior al que té a la seva empresa o organització és, d’alguna manera, un luxe.

Per suposat, tot aquest muntatge perjudica greument el funcionament i el prestigi de la Generalitat, administració que ens representa i que paguem vostè, jo i la resta de contribuents catalans.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb