SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Titot: No puc comprendre certes tàctiques d’ERC"

pesolbullit | 24 Maig, 2007 11:46

www.wlsingulardigital.cat

Es diu Francesc Ribera ( Berga 1967) tot i que tothom el coneix amb el sobrenom de Titot. Fa anys que passeja per tots els territoris de parla catalana adoctrinant amb les seves cançons reivindicatives per la recerca d’un món millor. Ara, però, ha decidit fer un pas més en la predicació de la seva ideologia d’esquerres independentista i s’ha sumat a la llista que presenta la CUP a Vic.

P. Creu que la música pot canviar el món?
R. Home, jo crec que el món es pot canviar. Però a part de la música hi han de confluir molts més elements. El que sí és cert, és que els grans moviments de canvi sempre han necessitat elements culturals paral•lels que els donessin força. I de fet, quasi tots els grans canvis han dut la seva banda sonora.

P. Així doncs, la música pot ajudar al canvi?
R. Sí, es clar. Quan hi ha un procés amb perspectives reals de canvi sempre sol afectar a diferents àmbits. I la música, mai en queda absent.

P. Vostè sempre s’ha caracteritzat per les seves cançons reivindicatives. Però el pas d’involucrar-se a la CUP de Vic a què és degut?

R. Bé, de fet no hi ha cap canvi ja que continuo sent conseqüent amb les idees de l’esquerra independentista que, des de fa més de vint anys, defenso. I el fet, d’involucrar-me a la CUP de Vic, no és res més que un acte de coherència. Ja que visc a Vic i la CUP, que és l’organització que més encaixa amb els meus plantejaments ideològics, es presenta.

P. I en aquesta esquerra independentista hi té cabuda ERC? Ja que ERC també es presenta a Vic.
R. Quan jo em refereixo a l’esquerra independentista parlo del moviment que no reconeix l’Estat espanyol com un estat democràtic i que la seva voluntat passa per sobre de constitucions i de lleis imposades. I bé, ERC reconeix cert grau de democràcia a l’Estat espanyol i participa en totes les seves institucions. Però bé, tot són estratègies i això no vol dir que una sigui millor que l’altra.

P. Entenc, doncs, que en la seva concepció d’esquerra independentista ERC no s’hi troba?
R. No vull dir ni que ERC no sigui d’esquerres ni que no sigui independentista. Només vull dir que el terme “esquerra independentista” sempre ens l’hem atribuït els més rupturistes.

P. Així ERC també la concep com d’esquerres i com independentista?
R. Sí, sí! Que ens etiquetem com a tals no vol dir que en tinguem l’exclusiva. I bé: això mateix passa amb ERC: ja que pots trobar gent d’esquerres i independentista fora de la seva formació.

P. Tot això li preguntava perquè he llegit al seu bloc i he sentit algunes declaracions on es mostra disconforme amb l’estratègia seguida per ERC en aquests últims temps.

R. És cert, ja que des de la meva òptica no puc comprendre certes tàctiques d’ERC. Però bé, és una estratègia i jo no sóc ningú per dir si és bona o dolenta. Si els serveix per aconseguir allò que busquen: endavant.

P. Retornat a Vic. Què pot aportar la CUP a Vic?
R. Principalment quotes més grans de democràcia. Ja que nosaltres concebem la democràcia com alguna cosa més que el fet d’anar a votar cada quatre anys.

P. Val. Però això com es fa?
R. Amb llibertat d’opinió, de premsa i de partits. Ja que, ara per ara, a l’Estat espanyol això no es dóna.

P. Jo em referia a mesures concretes per plasmar a Vic.
R. Doncs amb una cosa tan simple com és que en els precs i preguntes del final del ple municipal hi pugui intervenir el públic.

P. I quina perspectives tenen en nombre de regidors?
R. Un o dos.

P. Però això ho diu alguna enquesta o són perspectives de l’organització?
R. Mira, nosaltres varem encarregar una enquesta abans de dir que ens presentaríem a les eleccions i ens donava un 3,78% en intenció de vot directe. I ara, després de fer una forta campanya, tot fa pensar que estem sobradament per sobre del 5%.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb