SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

JosepMª Pascual: no cal que ERC tingui el 75% de representació per liderar un procés d'independència.

pesolbullit | 23 Maig, 2007 11:56

http://www.tribuna.cat/

Josep M. Pasqual: "No és necessari que ERC obtingui un 75% de representació per liderar el procés d’independència. N’hi ha prou amb un 33%"

I de vegades, succeeix el contrari, “que el vot independentista decreix”. Pasqual recorda, en un article a El Punt, que en les últimes dècades, hem assistit a l’assoliment de la independència de diversos estats del continent europeu: “S’han fet independents per diversos camins, però sempre per la via democràtica. No es tracta de comparar cap cas amb el de Catalunya, però el fet de no comparar-los no significa haver-los d’ignorar”. Els processos d’independència no només són possibles, “sinó que són realitats”, afirma el periodista.

Recentment, s’ha produït en les eleccions escoceses la victòria de l’SNP i un independentista, Alex Salmond, ha estat investit primer ministre d’Escòcia. En aquest sentit, afirma que “amb aquest pas, Escòcia no ha assolit la independència, però sí que ha fet un pas endavant, almenys, que aproxima l’extrem de illa encara britànic al referèndum sobre l’autodeterminació”.

A Catalunya, ens apropem a unes eleccions municipals i, de moment, a través de les enquestes, “sabem que no les guanyarà el partit (ERC) que actualment representa l’independentisme”. No només no les guanyarà en conjunt, sinó que “tampoc en cap capital de província, ni, possiblement, en cap capital de vegueria”. I a Barcelona “ERC podria assolir només un 10% dels vots, amb una lleugera davallada”.

Pasqual recorda que en les eleccions al Parlament de Catalunya ERC va obtenir-hi un “15% dels vots”. Pasqual creu que “en una democràcia basada en el sistema de partits, no hi ha gaires alternatives, o cap, per fer política” i que “la independència política haurà d’arribar a través dels partits, en concret dels independentistes”. Però, “que ningú no s’enganyi: “no és necessari que ERC, en el nostre cas, obtingui un 75% o més de representació per liderar el procés d’independència. N’hi ha prou amb un 33%”; el mateix que ha necessitat Alex Salmond. La qüestió, per tant, “no és encertar l’estratègia de la independència, sinó, de moment, encertar l’estratègia del 33%”. En números rodons, a Catalunya, “un milió de vots, els mateixos que van fer Jordi Pujol president de la Generalitat molts anys. És a dir, que estem a mig camí d’engegar”.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb