SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Camps dimiteix desacreditat i empastifat per la trama Gürtel

pesolbullit | 21 Juliol, 2011 10:38

 
 
El president de la Generalitat valenciana ha assegurat que plega com a "sacrifici personal perquè Mariano Rajoy sigui el pròxim president i perquè el PP governi a Espanya"
El cas Gürtel ha pogut amb Francisco Camps, que al final no ha tingut més opció que dimitir com a president de la Generalitat valenciana. Camps ha assegurat que se'n va "voluntàriament" i com a "sacrifici personal perquè Mariano Rajoy sigui el pròxim president i perquè el PP governi a Espanya". La realitat és que Camps estava ja totalment acorrdalat per la seva implicació en elcas dels vestits, pel qual se'l acusa de suborn impropi per haver rebut presumptament regals de la trama de corrupció Gürtel. 

Tot i la constant ombra de corrupció que ha acompanyat Camps els últims anys, el ja expresident valencià ha insistit en la seva última compareixença que és "innocent" i que tot les acusacions són "farses" que formen part d'un "montatge" elaborat "per aquells que mai m'han pogut guanyar a les urnes". Camps també ha dit que se'n va "amb menys del què vaig venir" i per defensar-se, fet que indica que anirà a judici. 

Durant tota la jornada de dimecres s'ha especulat amb l'opció que Camps es presentés al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià per declarar-se culpable en el 'cas dels vestits' i evitar així el judici oral, però finalment ha fet marxa enrere i hores després s'ha conegut que presentava la seva dimissió. Abans que Camps prengués aquest decisió, dos dels altres imputats dels PP en aquesta causa -l'exvicepresident de la Generalitat, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret- han acceptat les acusacions de suborn del en un acte de conformitat. Cal recordar que Camps està imputat per presumptament haver rebut peces de roba de la trama Gürtel per valor de 14.021 euros.
 

Francisco Camps acusat de suborn

pesolbullit | 15 Juliol, 2011 13:35

Avui el senyor Camps ha passat d'estar imputat per un delicte de suborn a ser acusat de suborn. L'acte del jutge instructor és inapel·lable i Camps s'haurà d'asseure a la banqueta dels acusats.

 

www.vilaweb.cat

El president Camps serà jutjat pel cas Gürtel

El jutge troba indicis de delicte per haver rebut regals dels responsables de la trama corruptiva · La decisió ja no es pot recórrer, i el judici es farà previsiblement a la tardor

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, serà jutjat per un delicte de suborn impropi en el conegut 'cas dels vestits'. El jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJV), José Flors, troba que hi ha indicis de delicte pel fet que Camps acceptés regals dels responsables de la trama corruptiva (interlocutòria, en pdf). A més de Camps, seuran al banc dels acusats l'ex-secretari general del PP valencià i diputat Ricardo Costa; l'ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, i l'ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme i actual responsable de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.

En la interlocutòria, Flors desestima els arguments del PP i afirma que hi ha indicis de la comissió del delicte de suborn. A més, exigeix el dipòsit d'una fiança de 53.000 euros, que és la suma de la multa que reclama la fiscalia anticorrupció més un terç d'aquesta quantitat.

Aquesta decisió ja no es pot recórrer i el judici es podria celebrar a la tardor. Camps és el primer president autonòmic que, exercint el càrrec, haurà de comparèixer davant un jutge.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d'inhabilitació perquè creu que el suborn no va ésser passiu. La defensa demana l'arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb