SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

L'endemà de les eleccions

pesolbullit | 02 Març, 2009 23:13

Imatge gran de la noticia

www.vilaweb.cat

Passades vint-i-quatre hores del tancament de les urnes, els resultats no ofereixen dubtes a Galícia. El PP hi recupera el govern de la mà d'Alberto Núñez Feijoo i el president sortint, el socialista Emilio Pérez Touriño, ja ha presentat la dimissió com a secretari general del PSdeG. Més dubtes ofereixen els resultats al País Basc. D'una banda, l'aritmètica electoral deixa opcions al bloc espanyolista (PSE, PP i Unión Progreso y Democracia) per governar, amb el socialista Patxi López al capdavant. L'actual president basc Juan José Ibarretxe, amb tot, no renuncia a la presidència per al PNB, com a força més votada l'1-M. I, d'una altra banda, els dubtes sorgeixen amb el recompte dels vots nuls, 100.924, molt superiors als de 2005. La crida abertzale pel vot nul arran de la il·legalització de D3M i Askatasuna, doncs, ha tingut resposta, si bé es perden 50.000 vots respecte dels resultats obtinguts per l'anterior força electoral abertzale, EHAK, el 2005. Si s'hagués pogut presentar D3M, hauria obtingut set escons i l'aritmètica actual, per tant, no seria la mateixa.

Aquest últim factor és tingut en compte en la majoria d'especials electorals dels mitjans bascos (Berria, Correo, Deia, Diario Vasco, EiTB i Gara), però, en canvi, queda en segon terme o minimitzat als dossiers sobre l'1-M que han preparat els mitjans espanyols (Abc, El Mundo, El País).
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb