SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Quim Monzó: Esquerra Republicana porta anys donant arreu el pitjor de si mateixa

pesolbullit | 27 Octubre, 2008 00:29

Font: La Vanguardia


Abans d'ahir, a l'Ajuntament barceloní es va votar una proposició de CiU perquè el Consistori demani a l'Autoritat del Transport que l'estació de la línia 9 del metro que quedarà més a prop de l'estadi del FC Barcelona rebi el nom de Camp Nou. Van votar a favor de la proposta tots els grups menys un: Esquerra.

CiU, PSC, ICV-EUiA, PP... Partits de tendències ben diferents, uns al govern municipal i uns altres a l'oposició, es van posar d'acord per a demanar una cosa assenyada: que la futura estació (situada a Doctor Marañón, al costat de Xile) rebi el millor nom que pot rebre, el que permetrà, tant al barceloní com al visitant, situar-la d'immediat. I en canvi, Esquerra hi va votar en contra. Per què? "Per considerar que la parada no estava programada", sento en una ràdio. "El regidor republicà prefereix que els veïns expressin la seva opinió", llegeixo en un diari, anunciant, com a mínim, un referèndum. "Esquerra dubta que el Camp Nou hagi de ser el referent de la zona", expliquen a la tele. "Deixin de posar nomenclàtors caiguts del cel!", va demanar el regidor republicà llegeixo en un altre paper.

Les objeccions d'Esquerra per a no votar amb la resta dels partits són tan de cartó pedra que és evident que els motius reals són uns altres. Que la proposta la va presentar CiU? Que Esquerra vol fer-se notar, desmarcant-se d'una petició que, amb el seu vot, hauria estat aprovada per unanimitat? En un espectacular desplegament d'insensateses, Esquerra porta anys donant arreu el pitjor de si mateixa i deixa desconcertats moltíssims dels seus antics votants, que, jornada electoral rera jornada electoral, no saben a qui donar el vot que abans els donaven a ells. La seva actitud amb el nom de l'estació Camp Nou és un exemple clar d'aquest vagar erràtic, precisament perquè no es tracta de res que requereixi grans estratègies republicanistes ni astuts càlculs de poder. Conec bastant aquest barri, hi vaig viure anys i encara avui el visito gairebé cada dia, per a tancar-me en un pis i escriure-hi. I sé com n'és de dur per als veïns haver de suportar les molèsties que provoca aquesta institució gegantina que és el Barcelona. Sobretot els dies de partit, quan els carrers de la zona queden col·lapsats i els seus habitants gairebé empresonats als seus pisos. Precisament per això -perquè són ells els que saben el que té de bo i de dolent el seu veïnatge amb el Camp Nou-, si cal demanr-los la seva opinió sobre alguna cosa, demanin-la sobre la requalificació del Miniestadi i sobre les filigranes immobiliàries que hi volen muntar. Si l'Ajuntament ha de plantejar un referèndum, que el plantegi sobre això i no pas sobre una cosa tan irrebatible com que l'estació de metro més propera a l'estadi del Barcelona ha de portar el nom de Camp Nou.

Un nou cas de corrupció plana sobre el govern de Matas

pesolbullit | 05 Octubre, 2008 19:16

www.vilaweb.cat.-

Presó sense fiança per a un director general del govern de Jaume Matas

El jutjat d'instrucció número 1 de Palma ha decretat presó provisional sense fiança per a l'ex-director general de Promoció Industrial del govern de Matas, Kurt Joseph Viaene. El jutge li ha imputat els delictes de falsedat documental, malversació i frau a l'administració, en el marc de la suposada trama de corrupció en el Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), mitjançant el qual es podrien haver malversat uns cinc milions d'euros.

Viaene fou detingut dijous passat i va quedar sota arrest judicial per un període de setanta-dues hores. Abans que el jutge decretés presó per ell, havien tornat a declarar ahir l'ex-gerent del consorci, Antònia Ordinas, i la seva muller, isabel Rosselló. A totes dues se'ls imputen els delictes de malversació de fons públics, suborn i prevaricació. Segons la fiscalia, Viaene estava relacionat amb el cobrament de comissions que exigia Ordinas a les empreses a les quals el govern contractava els serveis.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb