SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Titot no votarà ERC pel seu "poltronisme i covardia"

pesolbullit | 25 Febrer, 2008 23:24

www.adeuespanya.cat

El cantant de Mesclat, Francesc Ribera 'Titot' ha manifestat la seva intenció de no votar la llista d'ERC a les properes eleccions generals. En una entrada al seu bloc, Ribera, vinculat des de la campanya de les últimes europees a les CUP, adverteix: "si alguna vegada havia votat Esquerra, ara no ho faré, i d'aquests (fins i tot ERC ho té claríssim i diu que perdre'n 3 seria 'normal') en serem uns quants".

Pel músic, si Esquerra veiés reduïda la seva representació al Congrés dels diputats, "això no és un retrocés de l'independentisme: és un càstig a la covardia i al poltronisme". El músic creu que Esquerra no només "no ofereix res als independentistes sinó que s'han esfondrat les raons que els feien créixer: Es perceb ERC com a hereu de la política de peix al cove (...). Es perceb que l'objectiu immediat ja no és traçar (i seguir) un full de ruta cap a la independència, sinó que l'independentisme co-governi. Es perceb que el concepte de nació espanyola ha desenvolupat anticossos contra Esquerra. ERC s'ha deixat aixecar la camisa tants cops que han deixat de preocupar".

Per Titot, "la valentia d'ERC no ha anat més enllà d'aquella roda de premsa de Carod anunciant que es presentava ell mateix a les 'generals'. Ben al contrari, 'la seguretat laboral' de centenars de càrrecs polítics han condicionat clarament la capacitat de 'plantar-se'".

ELS NACIONALISTES BALEARS FAN BÉ LA SEVA FEINA, ELS DEL PAÍS VALENCIÀ I ELS DEL PRINCIPAT NO.

pesolbullit | 25 Febrer, 2008 02:12

Vivim en un país colonitzat, expoliat i esquarterat i l'única opció q tenim per tirar endavant és la creació d'un estat independent separat d'Espanya i de França. Per aconseguir la inde pendència l'únic mitjà que tenim és la unitat d'acció, només si tots els nacionalistes catalans anem junts i ens unim tindrem la força suficient per afrontar aquesta empresa .


Sembla ser que a les Illes això s'ha entés i en aquestes eleccions totes les forces nacionalistes aniran juntes (PSM, ERC, UM i fins i tot els ecologistes i Esquerra Unida) . No oblidem que l'any 2003 a Eivissa no hi va haver unió i per culpa d'això es va perdre un dipuata que va ser clau en la derrota del Pacte de Progrés.


Al País Valencià, en canvi, les lluites fratricides en el si de EUPV poden tenir uns efectes devastadors, l'aparició del partit Iniciativa del Poble Valencià dissortadament només servirà per atomitzar encara més en nacionalisme valencià, per una banda EUPV, per l'altra IPV, per l'altra el BLOC i per l'altra ERPV, tots barallats entre ells i barallant-se per les engrunes, un panorama molt penós. L'aparició de IPV pot tenir coses bones i la implantació d'ERC al País Valencià crec que és un encert, però el suport electoral que té el nacionalisme valencià és encara escàs i anar a unes eleccions de tots contra tots barallant-se per tant poc no té gaire sentit. Tampoc cal oblidar el maldecap de la barrera electoral del 5%, que pot acabar comportant que en les properes eleccions valencianes del 2011 quedin fora de les Corts Valencianes, tant EUPV, com el BLOC, com IPV.

 

Al Principat les coses també s'estan fent fatal. A diferència del que passa a les Illes i al País Valencià, al Principat el nacionalisme català és majoritari i el tàndem PP-PSOE està en clara minoria, però el problema rau en el fet de que els nefastos dirigents d'ERC i de CiU en lloc d'arraconar al PP i al PSOE a l'oposició i reforçar l'eix nacional català el que fan és supeditar-se al bipartidisme PP-PSOE. Els dirigents d'ERC es dediquen a fer-li el joc al PSOE, mentre que els de CiU han estat durant anys (i podrien tornar a ser-ho) un fidel aliat del PP. Al Principat qualsevol pacte passa per la premisa de que en ell hi sigui el PSOE o bé el PP. O govern del PSC amb ERC+ICV o govern del PSC amb CiU o govern de CiU amb el PP. El tacticisme , el maquiavelisme i el joc brut del dirigents de CiU i ERC està afectant molt negativament al nacionalisme català i comportarà, amb tota seguretat, una important davallada del vot nacionalista, davallada que pot quedar maquillada per la baixa participació però que a hores d'ara sembla inevitable. El votant nacionalista està del tot desorientat, o bé votes una ERC supeditada al PSC, que s'omple la boca de grans discursos però que en la pràctica acaba votant sempre els candidats que presenta el PSC, o bé votes a una CiU capaç de vendre's al PP o al PSC i que està dirigida per uns ineptes que l'unic que volen és tocar poder com sigui. El nacionalisme català al Principat mai havia estat pitjor, tant CiU com ERC s'ha quedat sense credibilitat i l'única opció que ens queda és votar en blanc, no votar o votar el partit republicà, que és l'unic partit independentista que es presenta, és ben trist. Espero que aviat canviin les coses a la direcció d'ERC, sinó l'única opció que ens queda és la de crear un nou partit nacionalista català que ens representi a tots els independentistes, les direccions d'ERC i CiU ara mateix no ho fan.El Partit Republicà Català es presenta amb la intenció de proclamar la independència

pesolbullit | 25 Febrer, 2008 01:06

www.elsingulardigital.cat


23 de febrer 2008
El Partit Republicà Català (RC) es presenta a les eleccions amb l'únic objectiu de treballar per la independència de Catalunya, "trencar amb l'Estat espanyol i crear un nou estat dins la Unió Europea que es dirà en principi Repúbica Catalana". El cap de llista a Barcelona pel Congrés dels Diputats, Josep Boladeras, considera que "la defensa de la independència del país és un espai orfe amb un electorat cada vegada més important". Per aquest motiu, en cas que aconsegueixin representació, es personaran al Congrés de Diputats de l'estat espanyol i anunciaran que abandonen l'escó, abans de tornar a Catalunya i posar-se a "treballar per la independència del nostre país". A la vegada, Boladeras ha explicat que l'estat espanyol "ens menysprea" perquè "ara ja no som ni ciutadans de segona ni de tercera, només servim per pagar i res més". Si la seva formació obté vots suficients, les paraules que dirigirà als diputats en la seva visita al Congrés seran que "ja en tenim prou de 300 anys de domini, se'ns ha acabat la paciència; no serà que no haguem provat d'arribar amb acords i el tracte cada vegada va a pitjor", ha dit Boladeras. Refusaran seure al Congrés perquè no volen "gestionar el medi ambient espanyol ni finançar el seu exèrcit". D'altra banda, el cap de llista s'alegra de la independència de Kosovo, "una altra cosa són els conflictes de la zona, però en principi benvingut sigui a la comunitat d'Europa, perquè l'Europa serà l'Europa dels pobles o no serà". Han criticat les declaracions del líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira, perquè "ha negat que l'exemple kosovar serveixi per Catalunya, quan és un país que ha utilitzat la democràcia parlamentària". Consideren que "no pot sortir el líder d'un suposat partit independentista i dir que no té res a veure". També ha criticat que el candidat d'ERC, Joan Ridao "vulgui per el 2023 el concert econòmic del País Basc quan el 2014 hem de fer el referèndum d'en Carod". El partit es defineix com "independentista rupturista amb l'Estat espanyol". Boladeras ha explicat que "tenim molt clar que nosaltres sols no ho aconseguirem" i per això es proposen "aglutinar el màxim de societat civil perquè democràticament arribem a tenir majoria" perquè arribi el moment en que passin del 51%, moment en que sortiran "als jardins del Palau de la Generalitat i proclamarem la independència". Ha criticat la "bipolarització" de les eleccions.

La CUP demana que no es voti cap dels partits que es presenten al nou de març

pesolbullit | 25 Febrer, 2008 01:01

www.cup.cat

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet públic, en el marc d’una Trobada de Representants Territorial d’àmbit nacional celebrada a Lleida i en roda de premsa, el seu posicionament entorn les eleccions espanyoles del 9 de març. Emplaça a les persones que creuen que el Dret a decidir és un dret irrenunciable a no votar cap dels partits que es presenten a les eleccions espanyoles del pròxim 9 de març i deixa llibertat a cada territori, depenent de la seva realitat social i política, a decantar-se pel vot nul, l’abstenció activa o el vot en blanc. - Àudio: Antoni Rico (CUP Girona - Àudio: Adam Majó (CUP Manresa).
ImageAdam Majó, portaveu de la CUP i regidor de la CUP de Manresa afirmava que “en els darrers 30 anys “ha quedat prou clar que la capacitat d’influir i de millorar les condicions de vida dels ciutadans dels Països Catalans des del Congrés dels Diputats són pràcticament nul·les”, i és per això creuen que “la millor opció passa per no votar cap dels partits polítics que s’hi presenten”. Majó assenyalava que “ni el parlament espanyol ni el marc legal que l’empara –la Constitució espanyola- són plenament democràtics ni ens poden representar adequadament”.

Al seu torn, Antoni Rico, membre del Secretariat Nacional de la CUP i representant de la CUP de Girona ha assegurat que l’opció del “no-vot” a cap dels partits polítics ha de fer-se sempre en clau “crítica i activa” però, sobretot “adaptant-se a les necessitats de cada territori”.
El gironí ha remarcat que “la CUP treballa arreu dels territoris de parla catalana des de la base i al costat de moviments socials de cada territori”, i que “és per això que el secretariat de la CUP deixa en mans de les diferents candidatures de cada territori o comarca una presa de decisió sobre si creuen necessari demanar el vot nul o l’abstenció activa segons les necessitats i la realitat política de cada indret”.
A comarques gironines, per exemple, la CUP dóna suport la Plataforma No a la MAT ha demanat el vot nul. En altres indrets, però, l’opció escollida pels moviments socials que hi treballen i per la CUP seria l’abstenció d’una forma activa o bé el vot en blanc que proposen les CUP del maresme.

Països Catalans. 24 de febrer de 2008

 

Salvador Cardús: "Llops amb pell de xai"

pesolbullit | 03 Febrer, 2008 03:25

Salvador Cardús i Ros / Sociòleg i periodista / salvador.cardus@uab.cat
 
reproduït del diari avui.-
 
Com que, poc o molt, aquí tothom sap llegir, ni que sigui només un llibre de moda, els partits polítics estan decidits a encarar aquesta campanya amb més originalitat retòrica que mai. Ho dic, és clar, a propòsit dels llibres del politòleg nord-americà George Lakoff que ha "descobert" la importància de controlar dialècticament la realitat política a base de ser capaç d'anomenar-la a favor propi. Res que aquí no coneguem de manera pràctica, per exemple, amb els nostres vells combats nominalistes sobre qui penja la llufa de nacionalista a qui, o sobre qui són els "catalans, catalans" o "altres catalans" i, encara, sobre l'ús dels termes Espanya i Estat espanyol o Països Catalans i Països de parla catalana.
 (Segueix)

Homenatge a Jaume I en motiu dels 800 anys del seu naixement

pesolbullit | 03 Febrer, 2008 03:19

El Rei Jaume I fou fill de Pere el Catòlic i de Maria de Montpeller. Nascut a la ciutat occitana de Montpeller, regnà Aragó, Mallorca i València, fou comte de Barcelona i Urgell, i senyor de Montpeller entre el 1213 i el 1276. En Jaume conquerí i repoblà amb catalans Mallorca, Menorca, les Pitiüses, València i Múrcia. Tot i que més tard Múrcia fou lliurada generosament a Castella, quan encara les dues Corones mostraven signes de germandat. Les gestes del rei es conegueren pertot i la corona catalana, internacionalment respectada, restà a un pas d'esdevenir un veritable Imperi. El Rei en Jaume fou anomenat «el Conqueridor« per les seues accions memorables i victòries incontestables. Jaume I és doncs qui configurà la base del que avui són els Països Catalans. Vuit-cents anys després del seu naixement, els membres d'estatpropi.cat volem recordar al regent que amb tarannà guanyador assentà les bases de l'actual nació catalana. Des d'EstatPropi.Cat us proposem que la campanya «Suma't al mapa per un Estat Propi», i per tant el seu mapa, esdevingui el millor homenatge a lo nostre rei. El mapa configura la nació que avui no només perviu sinó que lluita, fruit del seu regnat. La portada d'EstatPropi.Cat és doncs la demostració que vuit segles més tard, i malgrat les guerres perdudes i desventures trobades, seguim avançant amb la determinació de situar la nostra nació al nivell que per història, cultura, caràcter i voluntat ens pertoca. Aquest 2008, des dels territoris que ell regnà i des de multitud de contrades arreu del planeta, les catalanes i els catalans ens sentim hereus del seu projecte, que adaptem i fem nostre amb l'empenta necessària per a erigir un nostre propi Estat.

Estatpropi commemora el vuitè centenari del naixement del Rei Jaume I. El mapa de la campanya «Suma't al mapa per un Estat Propi», que compta amb 17.000 adherits d'arreu, esdevé vuit segles després del seu naixement el millor homenatge al rei que va configurar el que ara són els Països Catalans. Estatpropi a més se suma a la iniciativa de penjar el penó als blocs catalans que ha proposat en Vicent Partal, i en dissenya un de molt fàcil inserció que enllaça amb la pàgina homenatge d'EstatPropi.cat a lo nostre rei.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb