SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Eliseu Climent reclama a Clos que assumeixi la seva responsabilitat en el cas del repetidor de la Carresqueta

pesolbullit | 14 Desembre, 2007 02:14

www.elsingulardigital.cat

 

El president d’Acció Cultural del País Valencia (ACPV), Eliseu Climent, no es mossega la llengua a l’hora de carregar responsabilitats per la clausura del repetidor de TVC de la Carresqueta al País Valencià. Segons Climent, és el Ministre d’Indústria, Joan Clos, qui no ha actuat com li pertoca i qui ha legitimat a la Generalitat Valenciana per decidir i exercir un poder sobre uns repetidors i unes línies de les que, segons Climent, no en són propietaris.

Per al president d’Acció Cultural la solució d’aquesta qüestió passa per mans del govern central i exclou la possibilitat d’una negociació entre governs autonòmics ja que, segons ell, amb el PP valencià, establert a la Generalitat Valenciana amb una sòlida majoria absoluta, no es podrà negociar. Climent insta a Clos a actuar, a duu a la pràctica les seves responsabilitats i afirma que, si no ho fa, hauria de ser José Montilla qui el pressionés perquè acabés fent “el què ha de fer com a ministre”.

Climent també ha destacat, en el programa de TV3 Els Matins, l’amenaça que plana sobre la resta de repetidors del país Valencià. “Cada quinze dies pot caure un repetidor” ha senyalat Climent que, tot seguit, ha afegit que “els polítics catalans haurien de prendre’s aquest tema més seriosament”.

Tot i els complicats esdeveniments que està vivint ACPV, Climent s’ha acomiadat amb un missatge optimista assegurant que aquesta qüestió s’acabarà solucionant per una o altre via. Tot i així no s’ha estat de remarcar la responsabilitat que recau sobre el PSOE i Joan Clos, la lamentable confrontació constant entre els governs català, valencià i balear i la bona voluntat del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que, segons ha dit, peca d’ingenuïtat i bona fe en un camp on aquests atributs no serveixen.

 

Vicent Partal: Tan fàcil ens ho vols fer, Joan Ferran?

pesolbullit | 06 Desembre, 2007 04:06

reproduït de vilaweb.cat.-

per Vicent Partal
dimecres, 5 de desembre de 2007

Tots els partits tenen gent desagradable, que llancen al carrer en moment de crisi, com si foren dobermans enquimerats. Joan Ferran, del PSC, en fóra un cas. Ahir parlant per a El Periódico ("What else?" que diria Clooney...) i rabiós per l'èxit de la manifestació i el canvi polític que es comença a insinuar, va afirmar que calia 'arrencar la crosta nacionalista' de TV3 i de Catalunya Ràdio. I es va permetre d'amenaçar gens veladament alguns dels professionals que hi treballen, amb què concità la indignació de tothom, llevat de Ciutadans i del PP que van tancar files ràpidament amb els socialistes. Gràcies, xicot: continua construint el front nacional (espanyol) que aviat no deixaràs ni un indecís.

Les coses sempre es poden dir d'una manera o d'una altra. Molts agraïm l'elegància com a sistema. Però hi ha moments que la mala educació també hi té lloc. Depèn de la gravetat de la situació, de la qualitat (o no) de l'emissor, de l'objectiu proposat, de com t'has llevat al matí, però, generalment i sobretot, depèn de la ràbia, de la malícia... I quanta i quanta en regalima aquest individu!

Puc imaginar-me poques entrevistes més desafortunades que aquesta, menys encertades que aquesta, però sobretot menys preocupants que aquesta. Potser va influir-hi l'ambient, no ho sé: un periodista apropiat en el gran diari amic, o servent, menys de quaranta-vuit hores després d'una bufetada històrica al carrer, amb els nervis fets un manyoc i la poca traça habitual. Potser el tal Ferran també estava enfadat perquè El Periódico és a la venda, després d'anys i panys d'haver-lo afavorit econòmicament. Serà fotut no tenir un diari que el dia que el parlament del teu país reprova de manera pública una ministra del teu partit, per primera vegada en la història, és capaç d'obrir amb la dona de Zapatero cantant al Liceu, tan bufona ella... Potser se li va sumar nervi amb nervi. O potser algú li va ordenar de bordar més del compte per si feia escampar la boira atordidora de la manifestació.

La provocació és, en tot cas, descomunal, tant que ja hi ha qui pensa que el PSC vol engegar-ho tot a dida tan aviat com siga possible. I val a dir que els indicis comencen a acumular-se: el gran Bono candidat a presidir el Congrés, segurament com a part del pacte postelectoral PP-PSOE (que ja funciona a Navarra, no ho oblidem) i els portaveus del carrer Nicaragua parlant com si foren locutors de la COPE. Tan fàcil ens ho volen fer? No és una mica massa?

(PD. No vull barrejar el to irònic d'aquest article amb les coses que són realment serioses, i per això expresse, a banda, la meua solidaritat total i absoluta amb els periodistes amenaçats públicament per aquest individu, tenint en compte que, formalment, no és un qualsevol, sinó el diputat portaveu adjunt al Parlament del partit que mana a la Generalitat de Catalunya.)
Vicent Partal   director@vilaweb.cat
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb