SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

'Els segadors' a Wembley

pesolbullit | 26 Agost, 2007 21:48

carta enviada al diari avui per un lector.

Escric amb tristesa i indignació per l'omissió de l'himne nacional de Catalunya en la retransmissió del partit Catalans Dragons-Saint Helens pel canal 33. La CCRTV fa temps que ha optat per un model de televisió autonòmica i en cap cas nacional, per la qual cosa un malpensat com jo no s'empassa que problemes tècnics impedissin connectar per escoltar Els segadors i sí fer-ho uns minuts més tard per escoltar el final de l'himne anglès. Ara sé més coses sobre els nostrats lèmurs, que m'està bé, però per una vegada que posen el nostre himne en un estadi emblemàtic d'Anglaterra, amb milions d'estrangers veient-ho i assabentant-se que allò que sona és l'himne d'un país nou per a molts d'ells (comunitat autònoma per als de la CCRTV), em toca molt els nassos. En un país de fireta com el nostre, coses com aquestes, encara que siguin simbòliques, són importants. I ho han censurat. Espero que algun responsable ens expliqui què ha passat.

J.S.S.

Terrassa

TVC amaga el nostre himne

pesolbullit | 26 Agost, 2007 21:43

carta enviada al diari avui per un lector.

La Televisió de Catalunya ha amagat el nostre himne. Els segadors van sonar en un partit oficial de rugbi i el 33 va connectar per retransmetre'l un cop l'himne ja havia estat interpretat. Érem molts els catalans que esperàvem poder veure aquest moment històric i emocionar-nos escoltant el nostre himne a Wembley. Però el 33 ha volgut que no fos així i ha impedit que poguéssim viure-ho en directe. No era un fet prou important? Sembla que per a la que es fa dir televisió nacional de Catalunya no ho era. Una vergonya. ¿Un exemple més de la descatalanització de la televisió nacional de Catalunya?

Antoni Martinez Ribot

 

Cop de falç a l'himne

pesolbullit | 26 Agost, 2007 21:40

Era el moment més esperat per a molts dels aficionats que van decidir seguir el partit per televisió. L'aposta de Televisió de Catalunya (TVC) per a la final de la Carnegie Challenge Cup de rugbi a XIII tenia una prèvia emotiva amb la interpretació d'Els Segadors (que és també l'himne dels Catalans Dragons) pels cors i l'orquestra de la reina Elisabet II, però els televidents catalans es van perdre aquest històric moment.

La connexió del 33 amb l'estadi de Wembley va començar quan estava sonant l'himne britànic i ja havien sonat Els segadors, fet que va molestar molt els espectadors de l'emissora. En acabar el God Save the Queen, el segon canal català va emetre en diferit unes imatges de la interpretació de l'himne nacional de Catalunya. Van ser concretament quinze segons. En els minuts previs a la connexió, el 33 va emetre un documental sobre animals.

I la polèmica no va tardar a esclatar. El departament d'atenció a l'espectador de TVC va rebre nombroses trucades de protesta dels oients, el mateix que va passar a la redacció de l'AVUI: la centraleta del diari va quedar col·lapsada.

Josep Maria Farràs, del departament d'esports de l'emissora, va exculpar TVC de la no transmissió de l'himne nacional. "Oferir-lo era la nostra prioritat i ho hem intentat", va assegurar Farràs, que va raonar que el senyal internacional que TVC podia utilitzar va arrencar només uns minuts abans de l'inici del partit, quan Els segadors ja havien sonat. Com que, segons Farràs, TVC no podia emetre abans aquest senyal, l'equip de l'emissora desplaçat a Wembley va enregistrar la interpretació dels himnes i va emetre un breu muntatge del moment mentre els jugadors de tots dos equips saltaven a la gespa. Al públic català això no el va compensar.

Veus crítiques

Altres fonts consultades per aquest diari van precisar les declaracions de Farràs. Segons aquestes fonts, TVC va tenir l'oportunitat d'oferir la cerimònia dels himnes, ja que disposava del senyal des de dotze minuts abans, i si no ho va fer, diuen, va ser per la deixadesa i la falta de sensibilitat de l'emissora.

La indignació dels espectadors va anar creixent a mesura que passaven les hores. No és cap secret que la major part de l'audiència catalana que va decidir seguir la final de la Carnegie Cup ho va fer pel component emotiu de la final.

Bona prova d'això és la web de l'AVUI, que es va omplir de missatges, majoritàriament de to crític. Aspectes tècnics a banda, els internautes criticaven que l'emissió en diferit de l'actuació dels cors de la reina d'Anglaterra ni tan sols es donés íntegrament. Majoritàriament es va criticar el "to espanyolista" de l'emissora. El govern tripartit, el president Montilla i els dirigents d'ERC també van ser atacats.

 

Joan Carretero creu que apareixerà un nou partit si Esquerra no canvia

pesolbullit | 23 Agost, 2007 04:08

http://www.vilaweb.cat

Reagrupament es mantindrà dins d'ERC per canviar-ne l'estratègia

Joan Carretero ha desmentit a VilaWeb que tingui intenció d'encapçalar un nou partit independentista. Després d'una primera interpretació de les paraules dites en un acte a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, Carretero mateix ha matisat a VilaWeb que no té la intenció de crear un nou partit. Ben al contrari, Reagrupament és un corrent intern dins d'Esquerra que malda per modificar l'actual estratègia d'ERC, i no pas desmarcar-se'n.

Aquest canvi d'estratègia passa per situar l'independentisme al capdavant de les aspiracions polítiques del partit, i també per un canvi en la direcció d'ERC.

 

L'ex-conseller també ha apostat per internacionalitzar les aspiracions independentistes de Catalunya. Això significaria de dur la proposta a organismes com ara la Unió Europea o les Nacions Unides. I ha proposat de fer una recollida de signatures en l'àmbit nacional a fi i efecte d'aconseguir no pas menys d'un milió d'adhesions a favor de la sobirania de Catalunya.

 

El 30 de juny, en un acte a l'Auditori de Barcelona, Reagrupament.cat es va constituir oficialment com a corrent crític d'Esquerra Republicana, amb aquest manifest. En el discurs que va fer Carretero, va demanar a ERC que havia de tornar a posar la independència al capdavant del projecte polític del partit, i va criticar el suport al PSOE al Congrés espanyol.


La resposta de Puigcercós

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós ha respost les paraules que Joan Carretero ha dit a Prada. Puigcercós considera que, si bé es tracta d'una opció legítima, no hi ha 'ni vida ni espai' per a Reagrupament.cat. Puigcercós ha recordat exemples no reeixits, com ara el del Partit per la Independència, liderat per Àngel Colom i Pilar Rahola. I ha dit que prefereix continuar plegats en el mateix projecte, amb prou intel·ligència i maduresa per sumar i no pas dividir, centrant tota l'atenció en el desplegament de l'estatut.

 

Maxi Lòpez se'n va del Barça

pesolbullit | 17 Agost, 2007 16:09

Ahir vaig rebre la notícia de que Maxi Lòpez, el brau i coratjós jugador argentí del Barça ha estat traspassat a un equip rus, notícia molt trista i que no m'agrada gens. Els periodistes barcelonins han estat durant mesos i mesos malparlant d'aquest jugador, un cavaller en tots els sentits i un jugador de qualitat que hauria pogut triomfar al Barça amb un xic més de confiança dels tècnics. Maxi ha estat el nostre talismà, amb ell hem guanyat en dues temporades dues lligues i una Copa d'Europa, sense ell no hem guanyat res. Si depengués de mi ell es quedaria. Qui ha de marxar és el vividor Ronaldinho, per culpa d'ell l'any passat no vam guanyar res, i també hauria de marxar l'inútil de l'entrenador, un jeta que passa de tot i que de tàctica no en té ni folla, de pas també fotria fora al botifler Puyol, especialista en inventar-se lesions quan el convoca la selecció catalana. Força Barça i força Maxi.

Els Segadors sonarà a Wembley davant d'Isabel II

pesolbullit | 16 Agost, 2007 20:52

http://www.elsingulardigital.cat/

L'accés dels Catalans Dragons de Perpinyà a la final de la Copa Anglesa de rugbi a XIII -una competició amb més de cent anys d’història- ha propiciat que l'himne d'Els Segadors soni el proper 25 d’agost al famós estadi de Wembley (Londres) davant d’uns 80.000 espectadors, entre els quals es trobarà la Reina d’Anglaterra.

Els Catalans disputaran la final contra el favorit i actual campió de la competició, els Saints de Saint Helens, que actualment lideren la classificació de la Lliga a XIII. Tot i així, els Catalans -que ocupen la part baixa de la taula- van donar la campanada en batre el Saint Helens a casa per un contundent 21-0 en un matx de lliga que es va disputar el passat cap de setmana.

L’equip de Perpinyà fa bandera dels valors catalans ja que té com a himne Els Segadors, els seus colors són els de la senyera i el seu crit de guerra és ‘catalans, catalans’.

Xirinachs

pesolbullit | 12 Agost, 2007 22:08

http://joanmas.blogspot.com/

Rèquiem per Xirinacs

Aquesta terra meva és rocallosa,
esquerpa i amb olor de romaní,
aigües ocultes, gredes mil·lenàries,
records de foc i gespes de setí.

Aquesta terra, que jo estimo, és ampla,
prenyada d'ombres blaves que es gronxen pel camí,
arbres que ensumen fredes primaveres,
cabdells de boira a l'alfa del matí.

És un recull d'indrets fets de silenci
on el temps llisca i passa clandestí
deixant un rastre d'hores perfumades,
mentre els records floreixen prop de mi.

Aquesta terra, amics, que ara trepitjo,
la sento a dintre meu; és most d'un vi
que encén els sentiments i el cor eixampla,
i vull que sigui ella el meu darrer coixí!

Joan Mercader


Lluís Maria Xirinacs és un referent, és la màxim expressió del compromís i la constància. Xirinacs és sinònim de fermesa, valentia, lluita, sinceritat i llibertat. Que la seva vida sigui el mirall de la nostra consciència.

Sempre et recordarem!

 

Casaus: Un barcelonista de tota la vida

pesolbullit | 11 Agost, 2007 04:35


www.fcbarcelona.cat


Nicolau Casaus de la Fuente i Jené, que va néixer a Mendoza (Argentina) el 12 de febrer de 1913, ha estat estretament lligat al FC Barcelona, on durant prop de 25 anys va ser-ne vicepresident.


El seu pare, José, era fill de Lora del Río (Sevilla) i provenia d’una família de militars; el seu avi havia estat a la guerra de Cuba i el seu oncle va morir combatent a l'Àfrica. La seva mare, Gertrudis, havia nascut a Cervera (Lleida) i era una virtuosa del piano, encara que va fer feines molt més dures per tirar endavant la família, de caire modest. Els seus pares ja tenien dos fills (Lola i Josep) quan van decidir emigrar cap a l’Argentina, on va néixer Nicolau Casaus i també el seu germà Robert, mort prematurament als 16 anys.

 

ESCANEA2.JPGL’any 1918, en acabar la I Guerra Mundial, la família Casaus va tornar a Catalunya i va fixar el seu domicili a Igualada, després que al pare no li hagués funcionat del tot bé un negoci editorial que havia muntat a l’Argentina.


El seu primer contacte amb el futbol

Va ser a Igualada on Nicolau Casaus es va afeccionar al futbol i, des de molt jove, va practicar-lo en l’equip de l’Ateneu Igualadí. Tenia 9 anys quan va veure per primer cop un partit del Barça i quan, també per primer cop, va parlar amb el que seria el seu ídol i més tard amic entranyable: Josep Samitier. 

La seva primera feina va ser en una impremta d’Igualada. Era l’any 1927 i cobrava cinc pessetes a la setmana, mentre encara tenia temps per assistir dues hores diàries al col•legi.


Fundador de la Penya Germanor

Casaus1.jpgCasaus va fundar una de les primeres penyes barcelonistes, aleshores concebuda com un grup d’amics: la Penya Germanor. Des d’Igualada va organitzar autocars tant per anar a l’estadi de les Corts a veure els partits del Barça com per seguir-lo en els desplaçaments. A la temporada 1951-52, va arribar a anar fins a Tetuan en cotxe per celebrar la victòria del Barça a la Lliga el diumenge anterior.

Amb 24 anys, es va casar per primer cop l’any 1937, amb Pepita Masip Sabat, filla d’un empresari tèxtil d’Igualada i que era cosina germana de l’esposa del que seria gran extrem dret del FC Barcelona, Estanislau Basora.


La nacionalitat i la Guerra Civil

La Guerra Civil el va sorprendre a Igualada, quan era al capdavant de l’incipient negoci tèxtil de la família. Va intentar reclutar-se per lluitar al bàndol republicà, però Casaus era oficialment estranger (malgrat haver estat inscrit al consolat de Mendoza, els seus papers no van ser enviats mai a Espanya) i el van comminar a abandonar el país. Casaus es lamentava que dos amics seus, als quals va engrescar per allistar-se per combatre el feixisme, sí els van donar com a aptes.

 

Casaus.jpgMalgrat no poder anar al front, va participar activament en defensa de la República des de la revista “Horitzons”, en la qual no hi havia setmana que no escrigués un article contra el general Franco i les seves tropes. Aquesta activitat li va passar factura quan es va produir la victòria dels “nacionals” i va ser detingut per la policia franquista el 1939, que el va anar a buscar a casa seva, a Igualada, un cop acabada la Guerra Civil. Oficialment, li van imputar els següents càrrecs: “rojo, separatista y auxilio a la rebelión”.


Condmenat a mort

Després d’un consell de guerra, va estar condemnat a mort durant 72 dies i va passar cinc anys a la presó, on es va posar al capdavant de l’economat. “D’aquesta manera no vaig passar gana”, reconeixia. També recordava que la seva afecció a fumar puros i a fer la migdiada va començar a la presó. L’única cosa que va agrair a la policia franquista va ser el fet que mai no el torturessin.

Un cop recuperada la llibertat, va traslladar-se amb la seva família a Barcelona, al carrer Bailèn, on juntament amb un amic i amb l’ajut econòmic de Samitier (mai no va amagar que li va deixar 400.000 pessetes d’aleshores) va engegar una empresa de filatures.

 

Casaus2.jpgA la sortida de la presó, però, Casaus havia perdut tots els drets com a ciutadà (que no va recuperar fins al 1975) i no podia ocupar cap càrrec directiu al FC Barcelona, malgrat haver col•laborat amb diverses directives i ser un dels principals impulsors de la Penya Solera. Tot i que no en va ser el fundador, sí que va poder presidir-la durant 18 anys. També va estar al capdavant de la Comissió Social de la inauguració del Camp Nou, el 24 de setembre de 1957. Abans, el 18 de març de 1954, també va estar entre el grup de barcelonistes que va portar la primera pedra de l’Estadi des del vell camp de les Corts.

 

Els seus problemes amb el règim franquista no van acabar en sortir de la presó. A finals dels anys seixanta es va deslliurar de dues ordres d’expulsió del país, atès que encara estava considerat com a estranger. Una vegada, per fer un discurs en català, i una altra, per canviar de lloc un retrat del general Franco, que era a la porta d’entrada de la Penya Solera. A més de Samitier, esportista molt admirat per Franco amb el qual va mantenir una certa amistat, va ser l’acadèmic José María Cossío qui va intercedir per Casaus i entre ambdós van aconseguir que s’anul•lessin les ordres d’expulsió.


Opositor i candidat

Casaus3.jpgCom a barcelonista militant, va exercir una oposició molt forta, durant els anys seixanta i setanta, envers els presidents Enric Llaudet (1961-68) i Agustí Montal (1969-77), la qual cosa va reconèixer en repetides ocasions.

En 1975 es va quedar vidu, en morir la seva esposa en accident de trànsit. Cinc anys després va contraure matrimoni amb Conxita Sanfeliu Malet.

L'any 1978 es va presentar com a candidat a la presidència del Futbol Club Barcelona representant el barcelonisme històric. Josep Lluís Núñez va ser el guanyador a les urnes i va oferir a Casaus la vicepresidència del Club. Nicolau Casaus va acceptar-la per treballar en l’àrea social i la relació amb les penyes, amb les quals sempre havia tingut un vincle important. S'hi va estar 25 anys al càrrec, fins al 2003.
 

Dol al barcelonisme per la mort de Nicolau Casaus

pesolbullit | 11 Agost, 2007 04:33

www.vilaweb.cat
 
DIVENDRES, 10/08/2007 - 06:00h
Últim adéu a Nicolau Casaus
Els funerals per a l'ex-directiu del Barça s'han fet avui al migdia a les Corts

Avui a les dotze del migdia s'han fet al tanatori de les Corts els funerals per a l'ex-vice-president del FC Barcelona Nicolau Casaus, mort dimecres a Castelldefels, als noranta-quatre anys. El president del club, Joan Laporta, ha viatjat de Hong-Kong a Barcelona per a ser-hi present. Casaus, anomenat popularment 'l'avi del Barça', era un dels personatges més coneguts i carismàtics del club, malgrat que els últims anys la seva salut l'havia allunyat de la vida pública.

El Museu del Barça ha posat a disposició dels socis i dels aficionats un llibre de condol per donar l'últim adéu a Casaus.

 

RENFE torna a petar un dia després de que la ministra visités les colònies

pesolbullit | 08 Agost, 2007 11:35

Ahir la Sra Ministra de Foment, record guiness mundial en incompetència, va visitar les depauperades colònies catalanes assegurant que no entenia perquè hi ha tanta irritació amb el tema de RENFE i va afirmar que totes les múltiples indidències de RENFE es deuen a les obres del TGV i que el 15 de setembre amb la finalització de les obres tot aniria perfecte. Un dia després de la visita RENFE ha PETAT i curiosament no es deu a les obres del TGV sinò a les pluges, als llamps, a les agulles de les vies, a les catenàries i no sé quantes coses més, curiosament en els trams per on passen els ferrocarrils de la Generalitat també ha plogut i també ha llampegat però resulta que funcionen. La pregunta és "què més ha de passar per a que la impresentable ministra pleguii ens deixi en pau?

Una petició a CiU i ERC

pesolbullit | 07 Agost, 2007 02:07

carta dirigida per un lector del diari avui a les direccions de CiU i ERC.-

Cap dels serveis que depenen d'Espanya no funcionen bé. El menyspreu envers els catalans segueix essent igual, mani qui mani a Espanya. I evidentment, no dimiteix ningú. A ells no els afecta, Catalunya queda molt lluny. Zapatero mesquineja donar un bocí de poder. I els socialistes catalans, presoners de Zapatero, callen i apliquen el victimisme que tant criticaren a Pujol.

És per això que demanaria a CiU i ERC que presentessin una candidatura conjunta a les Corts Generals. Penso que governar junts a Catalunya és complicat, perquè les polítiques de cadascun són contraposades. Però crec que seria bastant fàcil presentar un programa conjunt a Madrid, per defensar els interessos dels catalans. Cal oblidar-se de ministeris.

Ja sé que és una proposta càndida, però aviso els actuals dirigents d'ambdós partits que més val que espavilin o aviat sortirà gent per rellevar-los. El grau d'il·lusió nacional amb l'aprovació de la proposta d'Estatut del Parlament de Catalunya va ser tan alt, i el grau de decepció actual és tan gran, que els passarà factura si segueixen sense oferir res millor.

Jordi Balius i Matas

Barcelona

 

 

El clan Janer Manila desesperat toca a les portes del nou Govern

pesolbullit | 05 Agost, 2007 04:53

http://www.lobbyperlaindependencia.org/

 

El Lobby ha sabut de bona font que madò Biela Janer Manila va oferir desesperat els seus servicis d'alcavota al nou Govern per continuar al capdavant de l'Institut d'Estudis Baleàrics. El mercenari Janer Manila cobrava en dietes 6.000 € al mes i després de fer campanya a favor del PP va moure tots els fils possibles per continuar a l'IEB com si el 27-M no hagués existit. Pel que fa a la seva filla, Mapau Janer, tres unces del mateix. Després de fer campanya amb en Matas, ara intenta continuar amb el seu programa infecte a IB3 com si res no hagués passat. Només el simple rumor que la giracamises Janereta pugui continuar a IB3 ja està provocant una tempesta d'indignació entre els votants del PSIB, UM i Bloc. I és que la gent no entén com es pot pactar amb qui t'ha volgut matar i ficar la ganiveta. És un greu error fer les coses a mitges i voler estar bé amb tothom. O som o no som! El clan Janer Manila va jugar a mort la carta Matas i ha perdut. I com a perdedors ara els que els corresponen és estar una bona temporada a l'infern i purgar els seus errors. Aquestes són les regles del joc. Si Matas i els Janer Manila haguessin tret majoria absoluta no haurien tingut pietat amb els nous administradors d'IB3 i de tots ells n'haurien fet pica de porc. Una persona ha d'assumir les conseqüències dels seus actes. Els Janer Manila van optar pels fatxes forasters del PP i ara els toca carregar amb les conseqüències del seu error i de la seva traïció.

Enderroquen el toro d'Osborne del Bruc una setmana després de la seva col·locació

pesolbullit | 05 Agost, 2007 04:46

http://www.elsingulardigital.cat

 

Una vintena de persones han enderrocat el toro d'Osborne del Bruc (Anoia), amb prou feines una setmana després que la figura toril, l'única que quedava en peu a Catalunya, fos instal·lada en aquest municipi de la comarca d'Anoia, segons que han confirmat a Efe fonts de l'ajuntament.

Un grup autodenominat "Germandat catalana La Bandera Negra" ha reivindicat en un comunicat l'autoria d'aquest acte vandàlic, amb el qual han volgut "netejar" la silueta de la "sagrada" muntanya de Montserrat de la "immundícia cornuda espanyola que pretenia embrutar-la".

"Després de tres hores de bona i dura feina, a les sis del matí, el toro d'Osborne del Bruc ha caigut vergonyosament com un gegant amb peus de fang", ha assenyalat el grup de "valents catalans", que ha aconseguit així abatre la popular figura toril, d'uns catorze metres d'alt i diverses tones de pes.

"El toro d'Osborne del Bruc ha caigut i, després, ha estat trepitjat, ultratjat i humiliat pels patriotes que l'han vençut mentre per l'horitzó sortia un sol de justícia", han afegit els membres de "La Bandera Negra", que s'han mostrat disposats a evitar que s'erigeixen més siluetes del toro d'Osborne en territori català.

"Cada vegada que un símbol espanyol sigui alçat, serà abatut sense contemplacions pels patriotes catalans com a mostra de la nostra voluntat irreductible de defensar a ultrança els nostres drets nacionals", han afirmat els membres d'aquesta enigmàtica germandat.

Fonts de l'ajuntament del Bruc han confirmat a Efe que, evidentment, el poble s'ha despertat aquest matí sense la negra i inconfusible imatge de la marca de begudes Osborne, i han assenyalat que, de moment, el consistori no la retirarà del terra, en tractar-se d'una propietat privada.

 

La visita de Zapatero a Catalunya ha sigut un dels espectacles més ridículs dels últims anys

pesolbullit | 05 Agost, 2007 04:33

http://www.tribuna.cat/

Col·lectiu Joan Creixell

La visita de Zapatero ha sigut un dels espectacles més ridículs dels últims anys. El president espanyol, com un prestidigitador “Mr Marshall”, arriba a Catalunya i ens reparteix la xavalla dels diners que l’Estat esquila a Catalunya any rere any, quan la classe política i la societat civil n’esperava una seriosa autocrítica. Però res de res. Com si fos un personatge acabat d’arribar de l’espai en un ovni diu “Em sento orgullós del moment que viu Catalunya”. Sí, esteu llegint bé. Es deu creure que som un país d’imbècils i mesells. Després de tots els afers dels últims mesos diu que se sent orgullós? Deu ser d’aigualir la nostra nació, d’entorpir el nostre desenvolupament econòmic. De què, se sent orgullós?

L’emprenyada després de la visita és indescriptible i la resposta de les forces polítiques encara ho és tant o més. Artur Mas, l’esquilat de la Moncloa amb l’Estatut, ara parla de presa de pèl? És que n’hi va quedar algun, en el seu pacte vergonyant? ERC i ICV també protesten, però seran capaços de ser coherents o el que estan fent és una cortina de fum per amagar les pròpies responsabilitats o incompetències? I el PSC recolza Zapatero en públic, quin remei, però en privat molts dels seus alts dirigents del sector més catalanista ja fa temps que hi han perdut la confiança. A Can PSC els preocupa el que ha passat amb Navarra i ja recorden, una vegada més, com l’ara president Montilla va haver de defensar el govern de progrés en contra d’una part del PSOE que volia la sociovergència.

Però a Catalunya, per donar una resposta unitària, és un moment problemàtic. Hi ha dues estratègies a CiU, tres o quatre a ERC, i a Can PSC no tardaran a mostrar-s’hi tensions; a no ser que el primer secretari i president de la Generalitat José Montilla faci front, a la seva manera, al PSOE i defensi, com va fer pel seu nomenament, que aquest és un partit sobirà. I també fóra bo que Montilla enviés un missatge contundent: aquells que volen pactar s’equivoquen si van al carrer Ferraz, cal que passin per Nicaragua. Un somni, la rebel.lió socialista?

Una vegada més, l’Estat se’n fot de Catalunya i no hi perden ni una hora de dormir, convençuts que els catalans estan adormits. Al mes d’agost tothom més o menys agafa vacances i com que ningú està content i veu que cada dia l’atzucac s’engrandeix, tothom comença a reflexionar. Els catalanistes i sobiranistes no volen, evidentment, la victòria del PP a les properes eleccions espanyoles però temen també deixar el país i el seu futur a mans d’un prestidigitador del talante que amb molt bona cara ha pres el pèl a CiU, a ERC, al PSC i a tot el país.

Passat l’estiu cal un gran pacte polític nacional, de totes les forces pol de tradició democràtica, del món econòmic i de la societat civil, per establir un front comú i l’estratègia de com el país ha d’avançar. L’11 de setembre es podria donar el tret de sortida, evitant tota celebració i transformant la Diada en una de les més reivindicatives de la nostra història. Si no ho fem, què hem d’esperar més que passi?

Després de trair Catalunya i Balears, ZP ara traeix Navarra per afavorir el PP

pesolbullit | 05 Agost, 2007 04:28

http://www.lobbyperlaindependencia.org/

 

ZP va dir que respectaria l'Estatut que sorgís aprovat pel Parlament de Catalunya i després va faltar a la seva paraula i al seu compromís contret amb Catalunya. A Balears, ZP va preferir tenir content el seu "enemic" i braç mediàtic del PP, Pedro J. Ramírez, abans d'escoltar el PSIB que li demanava la demolició de la piscina il.legal del director d'El (In)Mundo. Ara a Navarra ha passat tres unces del mateix. El PSN resol pactar amb els patriotes bascos i des dels despatxos de Madrid, ZP els ha desautoritzat per afavorir un cop més al PP.


 (Segueix)

Alejandro Echevarría va facturar a Mútua Universal

pesolbullit | 05 Agost, 2007 04:11

http://www.e-noticies.com

 L'empresa d'Alejandro Echevarría ha facturat en vàries ocasions a Mútua Universal, l'entitat presidida pel seu pare, Juan Echevarría, registrada recentment per la policia per ordres del jutjat número 21 de Barcelona, segons ha sabut e-notícies de fonts properes a la investigació. La relació comercial no tindria, en principi, conseqüències legals, però destaca el fet que la consultora del fill -que es dedica a assessorar empreses- facturi sovint a l'empresa presidida pel seu pare.

La Mútua Universal, amb seu a l'Anviguda del Tibidado de Barcelona, va ser registrada dimecres passat per agents de les Unitats Contra la Droga i el Crim Organitzat (UDICO) després d'una querella criminal presentada per la Fiscalia Anticorrupció davant el jutjat d'instrucció numero 21 de Barcelona.

Segons la querella, se sospita que la direcció de la Mútua Universal hauria creat presumptament una comptabilitat B i que hauria utilitzat factures falses per a justificar davant la Seguretat Social uns serveis que mai es van portar a terme.

La companyia, que aquest any celebra el seu cent aniversari, va tancar l'últim exercici amb uns ingressos per quotes de 967 milions d'euros, un 11,22% més que 2005, i amb un benefici de 138,83 milions d'euros. Mútua Universal d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social és una associació voluntària d'empreses que, sense ànim de lucre, es constituïx legalment amb la responsabilitat mancomunada de les empreses associades com col·laboradora de la Seguretat Social.

El nou viratge del Bloc Nacionalista Valencià

pesolbullit | 02 Agost, 2007 04:06

http://www.tribuna.cat/

Els recents esdeveniments al si de la coalició Compromís pel País Valencià -el pacte preelectoral del qual en formen part, de moment, Esquerra Unida, Bloc, Els Verds, Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana- són, al remat, el penúltim moviment d'un partit, el Bloc Nacionalista Valencià, que de fa anys mira de situar-se estratègicament al mapa polític valencià per tal de rebre l'impuls ciutadà suficient capaç de convertir-lo en una formació decisiva. Aquesta manca d'impuls, de fet, va ser la que el va obligar a buscar un acord preelectoral amb un partit com Esquerra Unida, que se situa també a l'espectre progressista però que defensa posicions -econòmiques i socials- amb un accent força més alternatiu. 

 (Segueix)

Entre el 2003 i el 2006 el patrimoni d'Eduard Planells va augmentar espectacularment

pesolbullit | 02 Agost, 2007 03:08

http://www.e-noticies.com

L'exsubdelegat del Govern, Eduard Planells
L'exsubdelegat del Govern, Eduard Planells
Sorprèn el contrast entre els increments espectaculars del patrimoni i la despesa d'Eduard Planells els últims anys i el seu sou com a funcionari de l'administració, encara que sigui de rang elevat. Segons informa EL Periódico, l'exsubdelegat del Govern a Catalunya aconseguia invertir en béns immobles i valors borsaris una quantitat que superava en el 27% el total dels seus ingressos bruts, és a dir, abans d'impostos. El jutge ja disposa de l'exhaustiva radiografia patrimonial de Planells, detingut per les presumptes irregularitats comeses en la tramitació de permisos de treball i residència a representants de la màfia russa a Espanya.

Planells consta com a titular de cinc vivendes i una finca rústica, segons la documentació facilitada per l'Agència Tributària a la fiscalia anticorrupció. El 2006, l'últim exercici fiscal, el valor cadastral total d'aquestes propietats és de més de 197.000 euros. Les finques de Planells es troben a Barcelona, Tarragona, el Vendrell (Baix Penedès), Lleida i Peramola (Alt Urgell).

A aquest patrimoni immobiliari cal sumar-hi les propietats de la seva dona, Elena Guix, que té inscrites dues vivendes més --una a Barcelona i una altra a Tarragona--, a més de la que comparteix a Peramola amb el seu marit.

L'any 2003, Planells va invertir més de 198.000 euros en l'adquisició d'immobles, la quantitat més alta dedicada a engruixir el patrimoni de l'exalt funcionari, però no l'única. El 1998 hi va destinar 28.000 euros; el 1999, 34.000 euros, i el 2004, 8.000 euros.

Entre els anys 2003 i 2006, Planells va dedicar més de 367.000 euros a la compra d'accions, plans de pensions, adquisició d'immobles, amortitzar crèdits i comprar cotxes. Aquests diners, que suposa una mitjana de 91.800 euros per any en l'últim quadrienni, supera en un 27% el sou brut anual que va cobrar Planells durant aquest mateix període, 72.300 euros, segons les declaracions de la renda que va presentar a l'Agència Tributària i que ara analitzen la fiscalia anticorrupció i el jutge instructor.

 

La fiscalia investiga la mútua del sogre de Laporta

pesolbullit | 02 Agost, 2007 03:05

www.e-noticies.com

Juan Echevarría Puig, president de la Mútua Universal
Juan Echevarría Puig, president de la Mútua Universal
Agents de les Unitats Contra la Droga i el Crim Organitzat (UDICO) han registrat la seu central de Mútua Universal a Barcelona, que es troba en l'avinguda del Tibidabo. Aquesta acció policial s'emmarca en la querella criminal que fa uns dies va presentar la fiscalia anticorrupció davant el jutjat d'instrucció numero 21 de Barcelona. S'acusa a la direcció de la mútua, que presideix Juan Echevarría El Puig, sogre del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i que està considerada com el tercer grup mutualista d'Espanya, de malversació de fons públics, delicte societari i administració deslleial.

Segons la querella, se sospita que la direcció de la Mútua Universal hauria creat presumptament una comptabilitat B i que hauria utilitzat factures falses per a justificar davant la Seguretat Social uns serveis que mai es van portar a terme. El frau pot ser multimillonari i el cas està sota secret de sumari.
La companyia, que aquest any celebra el seu cent aniversari, va tancar l'últim exercici amb uns ingressos per quotes de 967 milions d'euros, un 11,22% més que 2005, i amb un benefici de 138,83 milions d'euros. Mútua Universal d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social és una associació voluntària d'empreses que, sense ànim de lucre, es constituïx legalment amb la responsabilitat mancomunada de les empreses associades com col·laboradora de la Seguretat Social.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb