SEXE, BARÇA i INDEPENDENCIA

Bloc destinat a tots aquells que van calents com una moto, senten els colors del Barça i volen uns Països Catalans independents i unificats.

Montilla, no gràcies!

pesolbullit | 31 Octubre, 2006 01:45

Reproduït de vilaweb.cat Míting final accidentat del PSC a Barcelona Periodistes retinguts, abusos de poder i persones expulsades Com a mínim dos periodistes han tingut problemes aquest vespre a l'hora d'entrar al Palau Blaugrana de Barcelona per assistir al míting de final de campanya del PSC. Es tracta de Martxelo Otamendi, director del diari basc Berria, i de Pere Muñoz, corresponsal del Diari de Balears. El servei de seguretat del president espanyol, Rodríguez Zapatero, ha retingut Otamendi durant una hora i s'ha encarat amb Muñoz amb males maneres per parlar en català. Seqüència dels fets Quan Otamendi ha intentat entrar al Palau Blaugrana amb la seva acreditació de periodista, quatre persones del servei de seguretat de Zapatero, que no s'han identificat, li han demanat un document d'identitat i l'han fet esperar un quart d'hora. Després, l'han fet passar a una habitació, li han pres la documentació i la llibreta on pren els seus apunts i ho han fotocopiat tot. En cap moment s'han identificat. Després de fer-lo esperar durant una hora, l'han deixat entrar. Otamendi s'ha mostrat indignat pel tracte rebut i pel fet que hagin copiat el seu bloc, on tenia apuntats telèfons, converses i notes privades sobre el seguiment de la campanya. Al final de tot, dues noies del servei de premsa del PSC li han fet arribar les seves disculpes. Un altre periodista que ha tingut problemes a l'entrada del Palau Blaugrana és el corresponsal del Diari de Balears, Pere Muñoz, que casualment té un segon cognom basc. A l'hora d'acreditar-se, s'ha adreçat als policies del servei de seguretat en llengua catalana i aquests li han respost que parlés en castellà per educació i se li han encarat amb actitud xulesca. Aquest és un fragment de la crònica, en primera persona, que Muñoz publicarà demà al Diari de Balears: 'De fet, a l’entrada, supós que en veure el meu segon llinatge -i que parlava amb en Martxelo Otamendi— em feren esperar 'perquè no estava acreditat', mentre altres companys tampoc acreditats passaven sense cap problema. Em revisaren les maletes, em feren obrir l’ordinador i posar-lo en marxa i em demanaren per quart pic el nom del meu diari. En respondre 'Diari de Balears', em feren repetir; 'Diari de Balears' vaig tornar dir, m’exigiren que parlàs en castellà.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb